Mijn 7 favoriete hardloopblogs

Een succesvol blog opbouwen is best lastig. Ik heb genoeg ideeën voor leuke onderwerpen, maar voor de ‘kunst van het bloggen’ laat ik me ook graag inspireren door anderen. In deze post deel ik mijn favoriete hardloopblogs. Deze zijn echt de moeite waard om óók te volgen!

Favoriete hardloopsblogs - foto

Een succesvol blog opbouwen is best lastig. Ooh, dat had ik al gezegd. Maar het is waar! M’n posts moeten aantrekkelijk zijn voor de doelgroep (hardlopers), ik moet vaak posten om ‘gezien te worden’ (maar ook niet te vaak om irritant te zijn) en ik wil posts schrijven met enigszins diepgang op hardloopgebied (zonder ingewikkeld te worden).

Uiteindelijk schrijf ik voor mezelf, maar natuurlijk wil ik ook een vast publiek opbouwen dat de onderwerpen van m’n posts waardeert en er ook iets aan heeft. Hiervoor laat ik me graag inspireren door andere bloggers. Bloggers die ik nu mag beschouwen als mede-hardloopbloggers, maar die voor mij ook vooral een voorbeeld zijn:

Run Andrea Run
runandrearun.nl
Deze dame blogt en deelt als een malle. Niet zo gek als je de marathon van Berlijn wilt gaan lopen (aanstaande zondag!) en in oktober naar Amerika mag voor het WK Obstacle Course Racing. Ze schrijft leuke blogs over haar voorbereidingen en alles wat ze meemaakt.

Trail-Running (Chris van Beem)
www.trail-running.eu/blog
Blog op dé trailrunning website van Nederland onder leiding van trailbeest Chris van Beem. Chris loopt veel lange afstanden en deed onder andere mee aan de Ultra Trail du Mont Blanc (je weet wel, deze). Chris en de andere bloggers op Trail-Running.eu gaan heel Nederland en de rest van de wereld af op zoek naar de mooiste trails. Heel inspirerend!

Annemerel.com
www.annemerel.com
Hardloopchick met dagelijks vrolijke posts vol met inspirerende teksten en kleurrijke foto’s. Dit blog is wel echt een voorbeeld voor mij als blogger. Posts zijn eenvoudig, maar altijd leuk om te lezen (en te zien).

Daily Lin
www.dailylin.nl
Een blog over hardlopen als lifestyle. Natuurlijk van alles over de hardloopprestaties van deze running girl, maar ook blogs over fashion, gadgets en leuke events. Check ook de categorie over hotspots; de leukste plekken om te borrelen/eten voor of na het hardlopen.

De Cultuurbarbaar (Fred van der Gonnetscher)
fredvandergonnetscher.blogspot.nl
Clubgenoot bij Haag en zeer fanatiek blogger. Schrijft dagelijks een blog over hardlopen of andere (culturele) zaken. Leuke verhalen aangevuld met mooie foto’s maken dit een leuk blog om te lezen.

Running Lau
www.runninglau.com
Vooral heel leuk voor de vrouwelijke hardlopers, maar stiekem lees ik de blogs van Laura ook met veel plezier. Deze blondine schrijft dagelijks over haar persoonlijke belevenissen rondom hardlopen, fashion en voeding. Gaat over een paar weken haar eerste halve marathon lopen.

DC Rainmaker
www.dcrainmaker.com
Mijn inspiratie om ook te gaan bloggen! Ray zwemt, fietst en loopt en daar schrijft hij over. Maar daarnaast test hij de nieuwste gadgets en komt-ie op de mooiste plekken ter wereld. Waar die natuurlijk ook even een workout doet en dit met z’n volgers deelt.

Andere leuks blogs zijn:  Eat.Run.Love, Jolanda Linschooten, Ronald Brouwer, Geert Wevers, Work that Es, Runtodream en Girlontherun.

Er zijn vast nog wel leuke blogs die ik vergeet of niet ontdekt heb. Welke hardloopblogs vind jij leuk om te lezen? En heb je nog tips voor blogs die ik echt moét volgen?


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
 1. Mari Durieux
 2. Henk
 3. Maaike
  • Sven
 4. Berry
  • Sven
 5. Debbie
 6. Wout
 7. tommy
 8. Sonja Diane
 9. Maarten
 10. Adriaan

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!