CPC olee olee!

De loopwereld in Den Haag kijkt er al weken naar uit. Verlangend naar die ene dag, de dag waarop ‘onze’ CPC plaatsvindt. En morgen is het weer zover. Dan mogen duizenden hardlopers het Haagse asfalt trotseren voor een rondje van Malieveld, naar de Scheveningse Pier en weer terug. Voor mij is het vooral weer een testwedstrijd op weg naar Enschede.

heelhardlopen - cpc2

Veertig jaar geleden was er de eerste City-Pier-City. Toen nog met vooral lokale deelname, inmiddels is de wedstrijd uitgegroeid tot één van de grootste loopspektakels in Nederland. De stad staat voor één dag in het teken van hardlopen. Voor de kleintjes de Ernst-en-Bobbie run, een snelle 10km en als hoofdafstand de halve marathon. Ook vanuit Haag Atletiek is de deelname weer massaal. ‘Je doet mee, tenzij je geblesseerd bent of morgen gaat trouwen.’ is de instelling een beetje. Nou vooruit, dan doe ik ook maar mee!

Wat staat me dan te wachten? De welbekende afstand van 21,1km. Even terugrekenen leert me dat dit inmiddels m’n 9e halve marathon in wedstrijdverband is. Met onderstaand verloop van tijden. Er zit een mooie dalende trend in met één rare uitschieter naar boven. Dit was in Amsterdam toen ik stuk ging. Voor de rest gaat de lijn de goede kant op en kan er wat mij betreft nog wel wat vanaf.

heelhardlopen - halve marathons Sven van MunsterMijn tijden op wedstrijd halve marathons

Of ik morgen weer iets harder kan vraag ik me af. Het is in ieder geval niet het doel. Met dè marathon op nog maar zes weken is die nu echt het belangrijkst. Ik heb me dus ook niet specifiek voorbereid voor de CPC. We zien dus wel! Belangrijkste is om ontspannen te lopen en met een goed gevoel m’n laatste trainingsweken in te gaan. Maar hoe dan ook wordt het een mooi feestje. CPC, olee olee!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!