De zoektocht naar een nieuw hardloopdoel

Help! Mijn hardloopleven is doelloos. Ik train voor Jan-met-de-korte-achternaam en heb niks om naar toe te werken. Daarom is het tijd om iets nieuws te zoeken. Maar wat wordt het dan? Nog een marathon, een snelle 5 km, misschien een triatlon. Kun jij me helpen?

heelhardlopen - de zoektocht naar een nieuw doel

De zoektocht naar een nieuw doel: links, rechts of rechtdoor?

Zo zwartgallig als hierboven is het eigenlijk stiekem helemaal niet. Ik geniet van het doelloze hardlopen. Het heilige moeten is eraf en ik kan lopen waar en wanneer ik wil. Me druk maken over of ik niet te snel of te langzaam loop is voorbij en of ik morgen nou wel of niet hersteld ben maakt niet uit. Toch kriebelt het ook wel weer om een uitdaging te vinden. Dat zit gewoon in me. Ik vind het leuk om ergens de figuurlijke lat neer te leggen en dan te proberen daar vroeg of laat overheen te gaan. Als nieuwe sportieve uitdaging om aan te gaan zie ik een paar mogelijkheden. Allemaal met hun voor- en nadelen. Omdat ik natuurlijk ook #theroad weer zal beschrijven op dit blog vraag ik jullie advies. Wat zou je leuk vinden om over de weg ernaartoe te lezen? Je kunt je reactie achterlaten onder aan dit blog.

1. Nog een marathon

De marathon in Enschede was een succes. Ik heb genoten van de voorbereiding en nog meer van de wedstrijd zelf. Dat gevoel wil ik graag nog een keer ervaren. Ik denk dat ik met een paar verbeteringen wellicht naar een tijd onder de 2.50 kan. Maar is het slim om zo snel alweer zoveel van m’n benen te vragen en haal ik er wel hetzelfde plezier uit als de eerste keer?

Persoonlijke voorkeur: Been there, done that.

2. Een snelle vijf en tien kilometer

Hardlopen an sich kan iedereen, heel snel hardlopen is een stuk lastiger. Dat volhouden over een langere afstand is nog moeilijker. Een snelle tijd lopen op de vijf en tien kilometer vraagt een bepaalde voorbereiding. Ik zal dan meer op hoge snelheid moet trainen en m’n lichaam moet ‘ombouwen’ van lange afstandsloper naar bijna-sprinter. Doelen zouden kunnen zijn onder de 17 minuten op de vijf en onder de 35 minuten op de tien kilometer.

Persoonlijke voorkeur: Leuk!

3. Een volledige triatlon

3,8km zwemmen, 180km fietsen en een marathon lopen. Samen is dat een volledige triatlon. De basis heb ik al met de conditie voor een marathon. Het zou dus op zich een goed moment zijn om door te pakken op deze uitdaging. De triatlon staat absoluut boven aan m’n bucketlist, het lijkt me een te gekke voorbereiding waar heel veel bij komt kijken. Alleen vraag ik me af of nu het goede moment is. Er gaat waarschijnlijk nog meer tijd in zitten als in de marathon en de fysieke aanslag is misschien nog wel groter.

Persoonlijke voorkeur: Te gek, maar is het wel zo slim?

4. Een ultrarun in de bergen

Nog zo’n bucketlist-geval. Een ultrarun is alles langer dan 42km en gaat over het algemeen niet over mooie verharde wegen, maar door de bergen en over trails. Denk aan wedstrijden als de Trofeo Kima (53km), Transvulcania (73km) of de brute Ultratrail de Mont Blanc (166km). Een slijtageslag voor lichaam en geest die een extreem goede voorbereiding vraagt. Ik heb wat ervaring met kortere trails tot 30km en die smaken naar meer.

Persoonlijke voorkeur: Wow, maar ook een beetje beangstigend.

5. Iets anders?

Ik hoor het graag van jou. Uiteraard is het uiteindelijk mijn keuze, maar jullie hebben vast goed advies. Is de mooiste uitdaging één van de bovenste vier of is het nog iets anders? En van welke uitdaging zou je het interessant vinden om alles over te volgen op m’n blog. Deel je gedachten met me en help me verder op weg naar een nieuw hardloopdoel 🙂


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!