Een andere afslag na uitloting OCC

13 januari 10:04, ik log in op de UTMB-website om de verlossende resultaten van de loting te bekijken. Maar de woorden slaan in als een bom: ‘Refusé au tirage au sort‘.

heelhardlopen - UTMB OCC refuse

Geen zekerheidje

Vorig jaar had ik mezelf het doel gesteld om de OCC ultratrail te finishen. Hiervoor moest ik me eerst kwalificeren voor de loting. Dit deed ik door tijdens de Beartrail 57km af te leggen en daarmee het benodigde UTMB-punt te verdienen. Alleen de loting zelf nog. Omdat ik vorig jaar was uitgeloot had ik dit jaar dubbele kans op deelname. Op basis van het aantal aanmeldingen kon ik berekenen dat ik ongeveer 80% kans had om ingeloot te worden. Dat zou toch goed moeten komen zou je denken. Niet dus…

heelhardlopen - loting OCC UTMBBummer… rood is niet goed.

Op zoek naar een alternatief

Ik ben data-analist van beroep. Dat 80% kans dus absoluut geen zekerheidje is had ik kunnen weten. Toch had ik me al helemaal ingesteld op deze wedstrijd. Uitgeloot worden was dus toch wel even een tegenvaller. Maar goed, er zijn natuurlijk veel ergere dingen dan niet een rondje mogen rennen over een willekeurige Franse berg. Kortom, accepteren en weer door…

heelhardlopen - UTMB OCC alternativeAls je niet rechtsaf kunt, ga je gewoon linksaf 🙂

De gemaakte plannen kunnen nu de ijskast in. Maar wel om ze er volgend jaar weer heel snel uit te halen. Want het goede nieuws: volgend jaar mag ik gegarandeerd mee doen aan de OCC (omdat ik twee keer ben uitgeloot). Die kan dus vast in de kalender voor 2017. En voor dit jaar? Ik neem gewoon een andere afslag en ga daarom op zoek naar een mooi alternatief. Wat dacht je van deze? Of deze? Of deze? Ik word er al weer enthousiast van en ga deze zomer zeker een mooie ultra lopen!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!