Een nieuw hardloopavontuur

Het heeft even geduurd, maar het is zover. Ik heb een nieuw hardloopdoel! Het is net zo’n mooie uitdaging als mijn eerste marathon en dus een nieuw avontuur waar ik nu al zin in heb. Maar stiekem ben ik er ook wel een beetje bang voor…

heelhardlopen - UTMB OCC

Marathon en verder

Na mijn marathon heb ik genoten en het even iets rustiger aan gedaan. Verplicht vanwege blessures en een verhuizing, maar ook omdat ik soms even de echte motivatie kwijt was. Het begon wel weer te kriebelen, maar een concreet hardloopdoel had ik nog niet. Ik schreef al over de toffe dingen die me leuk leken, toch had ik nog niks concreets in m’n hoofd. Tot nu!

Na m’n marathon moest ik natuurlijk verder. Figuurlijk, maar ook letterlijk! Mijn nieuwe hardloopdoel wordt namelijk het lopen van de ultratrail OCC tijdens de beroemde Ultra Trail de Mont Blanc (UTMB) 🙂 Oh yeah! Deze ultra is 53km en loopt van Orsieres via Champex naar Chamonix (vandaar OCC). In totaal zitten er ook nog eens bijna 3500 hoogtemeters in die de wedstrijd nog een flink stukje zwaarder maken dan alleen 53km hardlopen. En die wil ik dus doen. Spannend? Zeker. Eng? Nou en of!

Waar, wanneer en hoe?

Het duur nog even voordat het daadwerkelijk zover is. De wedstrijd is namelijk eind augustus 2016. Dat is over ruim een jaar. De UTMB editie van dit jaar moet zelfs nog plaatsvinden. Daar zal ik binnenkort zeker wat beelden van delen om een impressie te geven van wat me te wachten staat. Ik heb dus nog wel even om topfit te worden voor deze wedstrijd rondom de Mont Blanc in Frankrijk. Dat moet ook wel want je kunt niet zomaar meedoen aan de race. Ik moet me namelijk kwalificeren door 1 UTMB kwalificatie-punt te verdienen. Dit kan ik doen door te finishen bij 1 wedstrijd uit een reeks streng geselecteerde wedstrijden. En dat zijn geen simpele loopjes. De op papier makkelijkste in de buurt is al 57km (met 1150 hoogtemeters). Die is al in oktober, dus dat wordt de komende weken een paar keer lange duurlopen maken om hopelijk dan in ieder geval te finishen en m’n benodigde punt te verdienen.

heelhardlopen - UTMB1  heelhardlopen - UTMB2

 

 

 

Ultrarunner dus

Klinkt goed toch, ultrarunner! Oke, 50-60km lijkt veel. Maar onder de ultrarunners is het echt nog peanuts. De echte bikkels lopen afstanden van boven de 100km en de hoofdafstand tijdens de UTMB-week zit op 160km. Wellicht ga ik ooit nog eens voor dat ‘idiote’ werk. Maar voor nu heb ik vooral heel veel zin om dit avontuur aan te gaan. Met m’n rugzakje over de flanken van de Mont Blanc de vrijheid tegemoet. Ik kijk er nu al naar uit!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!