Gezonde salade met makreel, appel en avocado

Vandaag een super gezonde salade met makreel, appel en avocado. Deze salade is laag in calorieën maar geeft je wel veel goede voedingsstoffen. Daarom is het een perfecte lunch als je ‘s avonds nog gaat hardlopen.

salade makreel appel 5

Salades worden steeds populairder als lunch. Steeds vaker zie ik een goede gevulde salades bij de lunch in plaats van de standaard boterham met kaas. Ziet er goed uit, maar de voorbereiding die zo’n salade heeft kost nog wel aardig wat tijd. Zo dachten wij er thuis tot voorkort ook over. Daarom maakten we het goede voornemen om allebei één keer per week een salade te maken voor elkaar. Hiermee vervangen we op twee van de vijf werkdagen salade voor brood. Tot nu toe bevalt dat heel goed!

salade makreel appel 1

Recept en instructies

Onlangs heb ik een frisse salade gemaakt met onder andere makreel, appel en avocado. Salade is in 10 minuten klaar en ook nog eens super gezond. De makreel zit vol met omega-3 (goed voor je hart), en een heleboel andere vitaminen en mineralen. Ook de avocado bevat goede vetten, mineralen en een boel vezels. Samen met de andere ingrediënten maak je er een heerlijke salade van. Je hebt het volgende nodig (voor 2 personen):

  • Gerookte makreel, blikje á 110 gram
  • Avocado
  • Appel, bv. Granny Smith (1)
  • Veldsla (optioneel) (75 gram)
  • Bleekselderij (1 stengel)
  • Pistachenoten (handje)

En voor de dressing:

  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • Bieslook
  • Peper en zout

Je maakt ‘m als volgt.

1) Pel de pistachenoten en hak eventueel in kleinere stukjes.

2) Snijd de appel in stukjes, besprenkel eventueel met wat citroensap om bruin worden te voorkomen.

3) Snijd de bleekselderij.

4) Snijd de avocado. Het makkelijkst is om ‘m over de lengte om de pit heen te snijden. Haal de pit eruit of laat ‘m zitten als je maar een halve avocado gebruikt. Een halve avocado met pit blijft langer goed dan één zonder.

salade makreel appel 2

5) Meng alles in een kom. Breek de makreel in stukjes en voeg toe.

6) Optioneel kun je wat veldsla toevoegen voor wat extra volume.

salade makreel appel 3

7) Ten slotte mix je de ingredienten voor de dressing in een bakje. Ideaal hiervoor is een (schoon) pestopotje. Compact maar de opening is groot genoeg voor een peper- en zoutmolen. Mocht je de salade de volgende dag meenemen naar je werk dan is het potje ideaal om apart mee te nemen. Je kunt de dressing dan vlak voor het eten toevoegen, wel zo lekker!

salade makreel appel 4

Dat is ‘m dan. Een super lekkere en gezonde salade. Eet smakelijk!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!