Hardlopen met Strava

De oplettende lezers hebben af en toe al een linkje gezien en ook aan de rechterkant van de website vind je een verwijzing. Waar naar? Naar Strava. Dé applicatie voor fanatieke hardlopers (en wielrenners). Het geeft inzicht in je trainingen en maakt het leuk door de mogelijkheid om je prestaties op specifieke afstanden (segmenten) te vergelijken met andere lopers.

Waarom Strava?

lopen met strava (3)Alle hardloophorloges bieden een platform waarop een hardloper kan zien hoe z’n run ging. Het geeft in ieder geval de route, afstand, snelheid en, afhankelijk van het merk, nog andere statistieken. Nadeel is dat je alleen je eigen prestaties kunt zien (of soms wat beperkte informatie over prestaties van andere lopers met hetzelfde merk horloge). Strava brengt alle hardloopprestaties samen in één toffe applicatie. Individueel heb je ongeveer dezelfde informatie als bij de platformen van de horloges. Maar het geeft een paar extra features die de fanatieke hardloper in iedereen laat ontwaken.

Je prestaties vergeleken met andere lopers

Strava geeft de mogelijkheid je prestaties te vergelijken met vrienden en andere lopers. Natuurlijk op totale afstand of op persoonlijke records. Maar ook op segmenten. Een segment is een bepaald stukje weg variërend van een paar 100 meter tot een aantal kilometer.

lopen met strava (1)

Strava segment ‘Hofzichtlaan’ in Den Haag

Een voorbeeld van zo’n segment zie je hierboven. Dit is een stukje weg van 900 meter in een rechte lijn. Rechtsboven zie je dat er 81 gemeten runs over dit segment zijn vastgelegd. Op basis daarvan maakt Strava een klassement van iedereen die ooit op dat stuk liep. Upload je een nieuwe run dan zie je dus gelijk hoe je het deed ten opzichte van je eigen eerdere prestaties. Maar ook ten opzichte van vrienden en andere lopers. Hieronder zie je het klassement voor segment ‘Hofzichtlaan’. Ik sta op dit moment tweede en ben 24 seconden langzamer dan de snelste loper.

Lopen met Strava - Segment Hofzichtlaan

Strava klassement voor segment ‘Hofzichtlaan’, per 23 september 2014

Loopje al met Strava?

Voor mij is Strava een applicatie die me feedback geeft over m’n training. Daarnaast zorgt het ook voor een competitie-element in het hardlopen. Proberen de meeste kilometers te maken in een week of een segment te pakken. Het maakt het lopen weer net iets leuker! Je kunt me hier volgen. Loop jij al met Strava?


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
  1. Wynfrith
    • Sven

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!