Heel snel op de vijf kilometer

Yes! Vandaag een dik PR gelopen op de 5 kilometer. Net naast de prijzen maar heel tevreden met 17.16.

Heel snel op de vijf kilometerBijkomen in het gras na een leuke Boeskoolloop

PR en net naast de prijzen

Zoals aangekondigd vandaag een korte en dus snelle wedstrijd op het programma: de 5km bij de Boeskoolloop in Oldenzaal. Het is altijd fijn lopen in Oldenzaal. Enthousiast publiek langs de kant met aanmoedigingen in ‘mijn’ taal, het mooie Twents. Nog niet eerder liep ik een wedstrijd over 5km, voor mij eigenlijk altijd wel 10km of langer. Daarom was het spannend wat ik kon. Op trainingen kan ik goed een hoog tempo draaien van 3.20/3.30 over een kilometer. Maar lukt dat ook 5km lang? Nou en of! Met een eindtijd van 17.15 zat ik op 3.27 gemiddeld. Uiteindelijk werd ik hiermee zesde. Mooie plek, maar ook een beetje jammer want de top vijf had prijs. Ach, des te meer reden om volgend jaar terug te komen!

Analyse

In mijn wedstrijdvoorbereiding had ik gepland om relatief rustig te starten. Dat is niet helemaal gelukt want de eerste kilometer ging in 3.20. Daarna iets oplopend tempo van 3.28 en 3.35 in kilometer 2 en 3, waarbij ik wel wat mensen inhaalde. Vierde kilometer was het voor m’n gevoel het zwaarst, maar ik voelde me sterk en haalde nog een loper in. Laatste kilometer alles eruit. Liep nog naar de uiteindelijke nummer vijf toe, maar kwam net tekort om hem in te halen. Laatste kilometer in 3.28 dus uiteindelijk m’n race goed opgebouwd. Op Strava vind je de details van mijn wedstrijd.

Tip voor een snelle vijf kilometer

Ten slotte mijn tip mocht je eens een vijf gaan lopen: ga ervoor vanaf het begin. Wees niet bang om stuk te gaan, het is ‘maar’ vijf kilometer. Je kunt beter snel starten en het zwaar krijgen op het eind dan dat je achteraf denkt ‘ik had eigenlijk nog wel energie over’. Succes met racen!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!