Herstelsalade met spinazie, quinoa en zalm

Spinazie, quinoa en zalm. Drie ingrediënten vol met goede stoffen. Met dit recept komen ze samen in één hardloopgerecht. Het is een ideale herstelmaaltijd omdat het vol zit met stoffen die de aanmaak van spierweefsel bevorderen.

Spinazie en quinoa zijn legale doping

salade spinazie-quinoa-zalm (3)

Na een zware hardlooptraining zijn je spieren beschadigd. Allerlei kleine scheuren in de spiercellen maken dat je lichaam hard aan het werk gaat om de schade te herstellen. Het liefst wil het de spieren net iets sterker te maken om de schade een volgende keer te beperken (dit is je vooruitgang!). Om goed te kunnen herstellen heeft het lichaam veel eiwitten nodig. Meer specifiek heeft het de bouwstenen van eiwitten nodig: aminozuren. Na een work-out is het dus belangrijk voeding te eten dat rijk is aan eiwitten zodat je goed herstelt. Spinazie en quinoa zijn zulke producten. Daarnaast zijn deze ook nog eens rijk aan ecdysteroïden. Dit is de stof die ook in anabole steroïden zit (doping gebruikt door met name krachtsporters) en daar voor extra spiergroei zorgt. Nu blijkt dat spinazie en quinoa ook heel veel ecdysteroïden bevatten en dus op een legale manier een boost zijn voor je spierherstel en spieraanmaak. Ik zeg ‘dat gooien we in één gerecht en we hebben dé perfecte herstelmaaltijd te pakken’.

salade spinazie-quinoa-zalm (1)

Spinazie, quinoa én zalm in één gerecht

Dit recept zit bomvol goede stoffen die het herstel bevorderden, is snel klaar en super lekker. Dat zijn voor mij de drie voorwaarden van een goed hardloopgerecht. Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Quinoa, 100 gram
 • Baby-spinazie, 50 gram
 • Gerookte zalm, 75 gram
 • Kastanjechampignons, 8-10 stuks
 • Cashewnoten, handje
 • Ui
 • Knoflook, 2 teentjes
 • Citroen
 • Olijfolie, extra-vierge
 • Witte wijn
 • Peper, zout en olijfolie

Je maakt de salade als volgt:

1) Breng water aan de kook en maak de quinoa klaar volgens aanwijzingen op de verpakking (meestal ca. 10 minuten kooktijd).

2) Snijd de ui en knoflook fijn, de champignons in partjes.

3) Verhit olie in een plan en fruit de ui en knoflook.

4) Voeg de champignons toe en bak ca. 3 minuten mee.

5) Voeg de spinazie mee en sauteer tot deze is geslonken.

salade spinazie-quinoa-zalm (2)

6) Snijd de zalm in stukken en hak de cashewnoten iets fijn, voeg dit toe.

7) Breng op smaak met peper, zout en een halve citroen.

8) Voeg de quinoa toe en roer dit erdoor heen.

9) Serveer met een partje citroen, schenk een glas wijn in en eet smakelijk!

Ik ga deze salade zeker opnemen in m’n voedingsschema voor de marathon. Omdat ie zo goed is, maar vooral omdat ie erg lekker is!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!