Het zwarte gat na de marathon?

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat ik de marathon liep. Ik denk er nog steeds met een glimlach aan terug, maar het voelt ook een beetje gek om klaar te zijn. Hard trainen hoeft nu niet meer en dus heb ik ineens veel tijd over en hoef ik niet meer gedisciplineerd te trainen en te eten. Gek hoor! Toch is er zeker geen sprake van een zwart gat na de marathon. Vier maanden lang heb ik toegeleefd naar dat ene moment. Nu is de druk er af en dat voelt heerlijk. Ik hoef ineens niet meer. Schema’s zijn niet langer heilig en als ik zin heb in iets lekkers dan neem ik het gewoon 🙂

nagenieten marathon

Genieten en herstellen (+ de tip voor snel herstel)

Sinds de marathon heb ik vooral genoten en rustig aan gedaan. Op maandag direct na de marathon ben ik naar de sauna geweest. En dat is echt dé tip om fysiek en mentaal goed te herstellen van je marathon. De hitte van de sauna zorgt ervoor dat de afvoer van afvalstoffen op gang komt en de stilte maakt dat je alle stress van de afgelopen dagen snel kwijt raakt. Ideaal!

De Enschede marathon ging precies zoals ik had gepland en de support was fantastisch. Ik heb 42km afgezien, maar er ook…

Posted by Heelhardlopen.nl on Thursday, 23 April 2015

 

De rest van de eerste week heb ik veel felicitaties in ontvangst genomen (bedankt iedereen!) en een beetje geprobeerd wat rustig te rennen. Vervolgens ben ik vorige week, om nog verder te relaxen, maar op vakantie gegaan! Heerlijk een weekje naar de zon op Mallorca. Boeken lezen, biertjes drinken en eindelijk weer echt de tijd voor m’n vriendinnetje. Zij heeft zich de afgelopen tijd toch ook een beetje weggecijferd door mij alle ruimte te geven om te trainen. Uiteraard op Mallorca wel wat gerend. Met zulk lekker weer en op zo’n mooi eiland moet dat eigenlijk gewoon!

Nog niet 100% hersteld

heelhardlopen Coopertest HaagDe eerste weken had ik dus absoluut geen last van een zwart gat. Misschien komt dat nog, maar ik denk het niet. Deze week ben ik weer serieuzer aan het trainen en ik heb geen moeite me zelf te motiveren om de schoenen aan te trekken. Daar is hardlopen gewoon te leuk voor! Toch ben ik ook nog niet 100% hersteld. Bij de Coopertest deze week ging ik aardig in het rood en was er geen souplesse om de hoge snelheid vol te houden. Ook m’n herstel van een training duurt nog wat langer. Waar ik voor de marathon de volgende dag al weer goed hersteld was van een pittige training, heb ik nu toch steeds wat stramheid en zware benen. Niet zo gek natuurlijk, volledig herstellen van een marathon duurt volgens de experts zo’n 4 weken. Het is dus waken voor zogenaamd ‘schijnherstel’, waarin je denkt alweer fit te zijn maar diep in je spieren zitten nog veel kleine scheurtjes die er nog niet klaar voor zijn. Kortom, rustig het weektotaal opbouwen zonder te veel maximale belasting.

En nu?

Ook ben ik aan het nadenken over nieuwe doelen. Ik vind het leuk om op hardloopgebied iets na te streven en dat werkt het best met een concreet doel. Plus, dit blog moet natuurlijk ook leuk blijven 🙂 Maar wat wordt het dan? Nog een marathon, de 100meter onder de 12seconden, een triathlon uitlopen, een ultraloop van 80km? Genoeg dingen die me erg leuk lijken. De komende tijd ga ik eens nadenken over wat ik leuk vind. Ook hoor ik graag van jou van welk doel je het leuk zou vinden om ‘the road to’ te volgen. Binnenkort dus meer!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!