Inspiratie (1): de strenge armband

Wil je een beetje hulp om je workout niet over te slaan? Vanaf nu is er een virtuele stok achter de deur: een armband die je straft als je niet braaf je workout doet!

de strenge armband 2

Ben je nog gemotiveerd?

Hoe gaat het met je motivatie? Vast wel goed denk ik. Gemotiveerd om te gaan hardlopen of fitnessen zijn we altijd wel, maar handelen we er ook naar? Die bank die is toch altijd wel aanlokkelijk. Hoe vaak hoor je niet dat nieuwe hardloopschoenen of een fitnessabonnement een paar keer gebruikt worden en dan vooral stof vangen.

Je eigen personal coach

De makers van Pavlok noemen het een ‘personal coach aan je pols’ en helpt je om je ‘voornemens te veranderen in realiteit’. Klinkt goed toch. De armband heeft een aantal handige functies. Zo geeft het signalen (trillen, geluid en licht) om je te laten weten dat het tijd is voor een workout en houdt het bij hoe actief je bent. Maar wat het echt tof maakt is dat de armband je straft als je niet sport.

De armband die je straft en beloond

Het kan je tijdelijk toegang ontzeggen tot je telefoon, op je Facebook wall plaatsen dat je niet bent wezen sporten of je een lichte elektrische schok geven die je krijgt als je faalt. Het tegenovergestelde is er ook. Doe je wat je hebt gepland dan ontvang je prijzen of zelfs geld als beloning. Het idee is dat als je consistent blijft sporten dit uiteindelijk verandert in een gewoonte en je de armband niet meer nodig hebt. Tot die tijd is het een kleine vinger armband aan de pols.

De gewoonte vormende armband van Pavlok
 

De armband is pas over een jaar echt beschikbaar. Tot die tijd moet je jezelf nog even blijven motiveren…


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!