Inspiratie (2): gadget die je (bijna) een pro maakt

Wow! Deze week kwam ik een super toffe gadget tegen. Een simpel tooltje waarmee je geavanceerde informatie krijgt over je prestaties tijdens het hardlopen. Het meet dingen die tot voor kort alleen te bepalen waren met dure apparatuur en dus slechts beschikbaar voor de welgestelden of de professionele atleet.

inspiratie - de gadget die je een pro maakt (2)De RunScribe: een simpel tooltje dat geavanceerde data oplevert

The data-driven athlete

Alleen al de tekst die je ziet als je naar de website van RunScribe gaat maakt mij enthousiast:

RunScribe provides 3D insight into the mechanics of how you run. Let the data drive you toward smarter training decisions.

‘Laat de data je leiden naar slimmere trainingsbeslissingen.’ Dat is precies wat ik wil. Op basis van feitelijke feedback en analyse bepalen hoe het hardlopend met me gaat en hoe ik moet trainen. De tool van RunScribe maakt het mogelijk. Het ding zelf is niets meer dan een klein apparaatje dat je achter op je schoen plaatst. Maar door een geavanceerde sensor is het in staat om de bewegingen van je voet heel nauwkeurig te registreren. Hieruit komt zeer interessante data voor de hardloper.

Meten is weten

Gaat een normaal hardloophorloge niet verder dan afstand, snelheid en eventueel hartslag, de RunScribe vertelt je onder andere hoe lang je contact maakt met de grond en in hoeverre je op je hiel of voorvoet land. De volgende 13 metrics zijn beschikbaar:

inspiratie - de gadget die je een pro maakt (3)13 metrics beschikbaar met de RunScribe tool

Hoe helpt dit bij het hardlopen

Bij RunScribe begrijpen ze dat iedere voet anders is en dat individuele data relevant is om echt goed te kunnen begrijpen hoe het lichaam van een individu werkt. Als belangrijkste voordeel, naast de funfactor, zie ik de mogelijkheid om beter te begrijpen wat de relatie is tussen vermoeidheid en je loopstijl. Deze informatie kun je gebruiken om je trainingen aan te passen en uiteindelijk efficiënter, en dus sneller, hard te lopen.

Waar kan ik ‘m bestellen

Helaas. Net zoals de strenge armband is ook deze gadget nog in ontwikkeling. Sinds een paar dagen staat het project op Kickstarter, en het gevraagde bedrag hebben ze nu al ruim gehaald. De RunScribe komt er dus en is naar verwachting eind 2014 beschikbaar. Ik overweeg om ook te pledgen!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!