Inspiratie (3): Het geheim van de Kenianen

Heel hard lopen, dat wil ik graag. Maar eigenlijk zal ik nooit écht hard lopen. Niet zoals de Kenianen. Zij gaan pas echt snel en doen dat met zoveel gemak en souplesse. Dit komt door hun unieke bouw, maar ze hebben ook nog een ander geheim. De documentaire ‘Born to Run: The secrets of Kenyan athletics’ laat zien hoe het komt dat Kenia al jaren meer elite hardlopers voortbrengt dan ieder ander land. Echt een aanrader!

 

Omschrijving documentaire:

Voormalige Ierse atleet en 5,000m wereldkampioen Eamonn Coghlan reist af naar Kenia’s hooglanden om een weinig bekend verhaal bloot te leggen de rol van de Ierse missionarissen in het creëren van Kenia’s dominantie in de atletiekwereld. Hij ontmoet Brother Colm O’Connell, een bescheiden priester die een belangrijke rol speelt bij het bevorderen van het Keniaanse hardlopen en die nu wordt beschouwd als een van ‘s werelds top atletiek coaches (bron: Youtube).

 


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!