Loop de mooiste routes met dit navigatie polsbandje

Ik heb een tooltje ontwikkelt waarmee het een makkie wordt om de mooiste onbekende routes te lopen! Onlangs schreef ik over het uitzetten en lopen van mooie hardlooproutes met een simpel briefje. Dit concept heb ik verder ontwikkeld tot een navigatie polsbandje. Scroll verder om ‘m te downloaden en te lezen hoe ie werkt.

Is het niet een beetje gedoe met zo’n briefje?

De methode met het briefje werkt best goed. Ik kom op mooie plekken en weet altijd hoe ik weer thuis kom. Mocht het toch nog mis gaan kan ik altijd nog m’n telefoon pakken om weer op de route te komen. Maar helaas zit je altijd nog met zo’n briefje te klooien. Daarom heb ik iets moois ontwikkeld: een navigatie polsbandje. Met behulp van Gmap Pedometer en een simpel Excel tooltje maak je zo snel een routebeschrijving voor om je pols. Om je linkerpols je horloge met de gelopen kilometers, en rechts een bandje met de instructies voor je route. Et voila. Een ideaal hulpmiddel voor avontuurlijke routes.

een mooie route hardlopen (1)Loop de mooiste routes met dit handige navigatie polsbandje

Het navigatie polsbandje

Klik hier om de tool te downloaden (werkt het best met Excel 2010 of nieuwer). Ga als volgt te werk:

  1. bepaal je route met Gmap Pedometer, Afstandmeten.nl of een andere online tool
  2. geef de instructies in
  3. print het bandje uit
  4. maak het bandje water- en zweetdicht met doorzichtig tape of plakband

Het bandje wordt automatisch geprint in het juiste formaat. Dus uitknippen/scheuren en je kunt gaan. Het waterdichte is wel belangrijk, want een beetje zweet en zeker regen zorgen ervoor dat het papier al snel vergaat. Zelf heb ik een herbruikbaar waterdicht omhulsel gemaakt van doorzichtig tape. Ik ben erg blij met het bandje. Laatst heb ik ‘m getest bij een lange duurloop. Eerste een nieuw te ontdekken stuk opgezocht, vervolgens een route gemaakt, instructies ingevoerd in de tool, uitprinten en gaan. Uiteindelijk mooie nieuwe plekken ontdekt en deze duurloop gemaakt. Ideaal!

Ik hoop dat ik met deze tool je twijfels weg neem om eens een keer naar dat onbekende stuk te lopen en je te overtuigen dat je ook op vakantie prima onbekende paden kunt inslaan! Probeer het eens bij jou om de hoek. Bevalt het bandje ga dan voor de echt avontuurlijke routes. Het maakt het lopen leuk en je komt op de mooiste plekken.

Als je het bandje gebruikt hebt hoor ik graag van je welke route je hebt gelopen en hoe het bandje beviel.


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
  1. Rik
    • Sven
  2. Jurjen
    • Sven

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!