Loopgeweld op de trails

Afgelopen weekenden werden er grote ultrarunning wedstrijden gelopen, die natuurlijk in vele vormen werden gedeeld via sociale media. In Frankrijk was er de legendarische Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), in Italië de Trofeo Kima en ook in Italië de Tor des Géants.

Bikkels op de trails

Ik vind de beelden van deze wedstrijden altijd erg tof, vooral omdat de prestaties van de lopers heel indrukwekkend zijn. Maanden aan voorbereiding komen samen in uren afzien, bij de UTMB is de gemiddelde loper zo’n 35 uur onderweg en bij de Tor des Géants nog veel langer.

trofeo kima kilian jornet

Kilian Jornet na de finish bij de Trofeo Kima

Bovenstaande foto is genomen bij de Trofeo Kima. Het is de winnaar Kilian Jornet die de 53 kilometer door de bergen van Valmasino aflegde in ca. 6 uur (een sprint in de wereld van ultratrails). Je ziet het afzien op z’n gezicht, die is echt diep gegaan. Iets anders dan het gezicht van een loper na een ‘gewone’ asfalt wedstrijd. En wat te denken van onderstaande foto’s, wow!

trofeo kima salomon 1trofeo kima salomon 2

Trofeo Kima (bron: Salomon), voor meer toffe beelden van de Trofeo Kima kijk hier en hier.

Bij de UTMB lopen ze nog veel verder en gaan ze nog dieper. In totaal 166 kilometer met 9.600 hoogtemeters, die de winnaar aflegt in iets meer dan 20 uur. Dat is dus 20 uur lang alles geven dat je hebt, ongelofelijk toch? Dit jaar won een Belg bij de mannen en was het opnieuw Rory Bosio die bij de vrouwen aan de haal ging met de overwinning. Ze ging overigens in stijl over de finish in een hardlooprokje en een ‘Eat my dust’ shirt. Werk hard en maar geniet ook vooral, dat is wat zij zeker uitstraalt. Check hieronder het racereport van de UMTB:


UTMB 2014 Race report door UltraTrailMontBlanc

Trailrunning is vooral plezier hebben en genieten tijdens het hardlopen. De tijd is minder belangrijk en voor al het afzien krijg je een mooie omgeving terug. Ik heb inmiddels aan een paar trailwedstrijden mee gedaan. De mooiste waren de Sallandtrail (25km door de bossen rondom Nijverdal) en de BearTrail (14km door de Voerstreek in Zuid-Limburg). Komende maanden wil ik ook weer een paar langere trails meepakken om aan m’n duurvermogen te werken. Heb me in ieder geval ingeschreven voor de Devil’s Trail in Amsterdam (28km), andere opties zijn de Polar BearTrail en de Poort naar het Heuvelland.

Is zo’n trailrun ook wat voor jou?

Trailrunning - Lopers bij de BearTrailTrailrunning - Sven bij de BearTrail

Foto’s gemaakt tijdens de BearTrail 2014 in zuid-Limburg


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!