Marathonweek 10 – Thuiswedstrijd

Ja hoor, daar ben ik weer! Dit keer met marathonweek 10. Een redelijk relaxed weekje met een mooie piek op zondag bij de City-Pier-City in Den Haag. Een thuiswedstrijd dus. De benen voelen nog steeds goed na weken hard trainen. De komende weken staan er nog een paar lange duurlopen op het programma en een zware test, en dan moet ik er echt klaar voor zijn.

heelhardlopen - marathonweek 10 CPC

Beginnend bij het einde van de week, de CPC. Op een prachtige zonovergoten zondagmiddag mocht ik aantreden voor de halve marathon. Na het succes in Barcelona had ik zin om weer hard te lopen, maar ik had niet die echte ‘eager’ om maximaal te gaan. Gewoon hard lopen, zonder me volledig in het rood te lopen. Resultaat: 1.19.58. Gewoon een prima tijd voor nu en onder het mom van ‘het telt pas als je een tijd twee keer gelopen hebt’,  bewijs dat ik ècht onder de 1.20 kan lopen.

Toch moest ik uiteindelijk vrij diep gaan voor deze tijd. We kwamen in hetzelfde groepje als in Barcelona door op 57.11 op de 15km, en dat is te langzaam voor een tijd onder de 1.20. Vanaf dat moment geprobeerd wat te versnellen, wat niet heel makkelijk ging maar net genoeg was. Met name de laatste kilometer van 3.38 en een eindsprint op de laatste 100meter zorgden dat ik net op 1.19 uitkwam. Top!

heelhardlopen - marathonweek 10 CPC start

De week voorafgaand aan de wedstrijd was redelijk relaxed. Aan het begin van de week wat vermoeid na een zware week. In de loop van de week weer lekker kunnen trainen met onder andere snelle 1000-tjes op woensdag. De komende weken staan er drie 30+ duurlopen op het programma. Deze duurlopen moet me die extra duurprikkel geven om naast de snelheid ook qua duurvermogen er helemaal klaar voor te zijn. Kortom, een paar keer lekker lang. En met het mooie weer, heb ik daar nu al zin in!

maandag: rust
dinsdag: 8km
woensdag: 12km
donderdag: rust
vrijdag: 9km
zaterdag: 5km
zondag: 21km + 4km

totaal: 60km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!