Marathonweek 2: Succesvolle test in Egmond

Week 2: check! En wat voor check. De week eindigde namelijk met de halve marathon in Egmond. En die ging lekker, erg lekker. Afzien met een stevig windje op het strand, maar met als resultaat een dik persoonlijk record op de halve.

heelhardlopen - marathonweek 2

Voor mij was Egmond een mooie training op wedstrijdhardheid en een eerste test hoe ik er voor sta na twee weken training. En dat is dus best aardig. Ik ging er heen met wat twijfel over een goede tijd. Deze week ook weer veel getraind en daardoor toch wat zware benen. Daarom als doel vooral ‘soepel’ te lopen en te zien of de extra kilometers de conditie hebben verbeterd resulterend in een race zonder verval. Dat lukte goed. Eerst was er volle wind op het strand (gelukkig wel van opzij), om vervolgens bij ca. 10km de duinen in te draaien. Daar was de wind een stuk minder en kon ik goed versnellen. Bewust kilometers lang niet op m’n horloge gekeken, want ik voelde gewoon dat het hard ging. Bij 17km keek ik en zag ik dat ik ruim op PR-schema zat. Na nog een taai stuk vol tegen de wind in en omhoog (Bloedweg) draaide ik Egmond weer in en met een kleine eindsprint kwam ik op 1.21.53. Bam! Ik liep voor het business-team van KPN en ook daarmee een mooie prestatie met een 5e plek overall.

heelhardlopen - Egmond (2)heelhardlopen - Egmond (4)

Onderweg in Egmond en napraten met de KPN-ers

Die tijd is mooi. Maar het goede gevoel vind ik nog belangrijker! Het gaat om 19 april, daar moet ik 42,195km lang sterk zijn. Kunnen versnellen in het tweede deel van een halve betekent dat ik sterk ben en zeker na twee zware trainingsweken is dat een goed teken. Deze week liep ik namelijk ook weer ruim 80km. Zeker aan het begin zaten er wat moeizame trainingen tussen met zware benen, maar na een rustig dagje (rust of herstelloopje) ben ik vaak weer fit. Heb het idee dat dit vooral komt door heel goed te eten en te slapen. Ik let goed op m’n eiwitten om spierherstel te bevorderen en ik slaap minimaal 8 uur per nacht. Daardoor geef ik m’n lichaam de kans goed te herstellen.

heelhardlopen - uitslag EgmondUitslag Egmond 2015

Week 2 was een succes, dus vol vertrouwen op naar week 3. Volgende week staat er 90km op het programma, die ik vooral haal door een lange duurloop van 30km in het weekend. M’n eerste ’30-er’, dus ook voor volgende week weer een mooie mijlpaal. Door al dat hardlopen kom ik weinig aan bloggen toe, maar met deze weekupdate houd ik je een beetje op de hoogte. Volg me op Instagram als je meeeer wilt. 🙂

maandag: 12km
dinsdag: rust
woensdag: 20km
donderdag: 7km
vrijdag: 13km
zaterdag: 6km
zondag: 21km + 3km

totaal: 82km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!