Marathonweek 7: Heelhardlopen goes international

Week 7 was de afsluiter van een aantal weken met pittige wedstrijden. Dit waren mooie tests en geven veel vertrouwen. Vanaf nu weer een paar weken hard trainen.

heelhardlopen - marathonweek 7 Barcelona Mitja

Het hoogtepunt van afgelopen week was natuurlijk de halve marathon van Barcelona. Waarvan je de voorbereiding en het verslag al hebt kunnen lezen. De dagen hier naar toe gingen niet heel soepel. Als een slechte generale zeg maar.

Na het pittige weekend met een 34km op vrijdag en een snelle 10 op zondag had ik aan het begin van de week last van vermoeidheid en pijntjes. Rustig uitlopen dus, maar ook op woensdag was het nog niet weer als vanouds. De groepstraining maar wat eerder afgebroken om geen risico te nemen. Donderdag ook extra rust en op vrijdag korte tempo’s. Het ging al beter maar nog steeds niet met het lekkere gevoel. Op zaterdag in Barcelona ging de wedstrijdvoorbereiding redelijk, maar pas op zondag stond ik weer ontspannen aan de start. Precies op tijd!

Uiteindelijk liep ik deze week slechts 63km waar ik er 100 had gepland. Toch ben ik blij dat ik de extra rust heb gepakt. Pijntjes zijn geen blessures geworden en ik heb een mooie tijd kunnen lopen op de halve. Ook een perfecte trainingsprikkel natuurlijk! Vanaf nu weer een paar weekenden zonder wedstrijd, maar wel met lange zware duurlopen. Het fundament ligt inmiddels, nu is het tijd om #theroad te vervolgen en te bouwen aan een stevig geraamte voor de marathon van Enschede. Nog 9 weken!

maandag: 10km
dinsdag: rust
woensdag: 10km
donderdag: rust
vrijdag: 9km
zaterdag: 9km
zondag: 5km + 21km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!