Mijn hardloopweek in cijfers (week 35 2014)

Vanaf deze week plaats ik een korte post met de hoogtepunten van mijn hardloopweek. Hoeveel heb ik getraind en wat heb ik meegemaakt in een paar cijfers en foto’s.

mijnweek_35_2014

Deze week stond in teken van de naderende herfst. Maandag een zeiknatte intervaltraining. Een continue stroom van water die je nat maakt tot op het bot. Lekker! Vind lopen in de regen best fijn. Altijd verkoeling en nog meer het gevoel dat je buiten bezig bent. We liepen 4 series van 3 x 2 minuten (in totaal dus 24 minuten tempo). Training ging prima, iedere serie iets sneller met de laatste in ca. 3’40 per kilometer.

Dinsdag wat buikspieroefeningen en ontspannen met m’n foamroller. Heel relaxed, een soort zelfmassage voor je spieren. Meestal zet ik dan een relaxed playlistje op. Deze week ontdekte ik een super fijne track van Vanessa da Mata: Boa Sorte. Dit is dan ook mijn #trackvandeweek!

Woensdag was het weer tijd om te knallen. Dit keer op de baan. Het ging hard, 3 x (200-400-600-200m), met de laatste serie in ca. 3km tempo. Benen en longen die je voelt branden. Zwaar, maar het geeft zeker een voldoen gevoel en vertrouwen voor aanstaande wedstrijden.

Donderdag weer ‘running in the rain‘. Rustig herstelloopje van 8km rondom het schone Voorburg (hieronder de Kerkstraat).

mijn hardloopweek 35 2014

Vrijdag was ik vrij en had ik dus alle tijd om ook weer te trainen. Meestal doe ik op vrijdag een korte intervaltraining. Dit keer 2 x (5 x 200m). Korte versnelling van 200m is goed te doen en omdat het in totaal maar 2000m tempo is de belasting voor de spieren beperkt. Deze vrijdag ging het niet heel lekker, maar op karakter toch goede tempo’s gedraaid. ‘s Avonds uiteten geweest en het weekend ingeluid met een paar speciaalbiertjes!

biertje op vrijdag

Ten slotte op zondag een lange tempoduurloop van bijna 24km. In oktober wil ik pieken op de halve in Amsterdam. Om goed de duur aan te kunnen probeer ik in het weekend langere afstanden te lopen. Daarin ook wat langere tempo’s, dit keer 4 x 2000m. Was een mooi rondje over Meijendel en door de duinen.

lange duurloop Meijendel

Uiteindelijk de week afgesloten op 70,3km! Voor mij een record, want nog niet eerder liep ik meer dan 70 in één week. In de marathonvoorbereiding verwacht ik weken te hebben van 80, 90 of zelf 100km, dus dan is dit een rustig weekje. Maar het geeft vertrouwen dat ik 70 nu al goed verteer. Volgende week zal het iets rustiger aangaan want dan staat er op zondag de StrongmanRun op het programma!

De volgende totalen voor week 35 2014 (klik op de dag voor m’n run op Strava):

maandag: 14km
dinsdag: –
woensdag: 14km
donderdag: 8km
vrijdag: 10km
zaterdag: –
zondag: 24km

Kilometers: 70km
Jaartotaal: 1503km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!