Mijn hardloopweek (week 36 2014) – StrongmanRun

Het was weer een lekker weekje! Met het hoogtepunt op zondag tijdens de StrongmanRun! Wat een te gek evenement. De modder komt nog steeds tussen m’n tenen vandaan 🙂 Vooral benieuwd naar de StrongmanRun? Klik dan hier. Voor de hele week lees je rustig verder.

mijnweek_36_2014_StrongmanRun

mijn week 36 - boek DjokovicOok de rest van de week was lekker volgepakt met hardlopen en gezond doen. Maandag rustig voor mezelf getraind, ik had nog wat zware benen van de zondag ervoor. Wel nog een kleine pyramide-vorm met versnellingen gedaan, maar verder vooral herstel. Die lijn heb ik dinsdag doorgetrokken. Niet gelopen, maar wel het boek ‘Eten om te winnen’ uitgelezen. Mooi kijkje in de keuken (‘pun intended’) van Novak Djokovic. Binnenkort een korte review over het boek met de dingen die ik er uit haal tijdens #theroad.

Woensdag weer naar de club. We hebben een ‘easy’ fartlek afgewerkt (wisseld parcours en wisselende tempo’s). Een ideale trainingsvorm voor een mooie zomeravond. Uiteraard ook even het strand meegepakt. Wat is dat toch heerlijk, altijd een klein beetje vakantie gevoel!

Donderdag een dagje werken in Amsterdam. Omdat ik wat problemen had met m’n laptop had ik een uurtje ‘vrij’, dus maar even naar de Asics store geweest. Een paar schoenen getest en een afspraak gemaakt voor een sporttest (later meer). Toevallig (of niet) was Dolf Jansen druk in de weer op de loopband. Ook hij liet zich uitgebreid testen om nog slimmer te trainen. In zijn geval was het vooral promotioneel en een beetje eigen belang. Ach, je moet wat als je zo’n bijzonder lichaam hebt. Donderdagavond was het lekker zwoel. Uit het werk snel m’n klusje afgerond: het vervangen van een binnenband. Altijd een kl*te klusje, zeker bij een achterwiel. Maar succesvol afgerond en met lekker weer moét je hardlopen 🙂 Dus nog een klein rondje gemaakt voordat we naar vrienden gingen voor een heerlijk maaltje.

mijn week 36 - Dolf Janssen bij Asicsmijn week 36 - band verwisselen

Dolf Jansen bij Asics (links) en een klusje voor het hardlopen (rechts)

StrongmanRun

Vrijdag en zaterdag niks, en zondag modderhappen en obstakels trotseren in Hellendoorn en Nijverdal. Samen met medebikkels Koen en Maikel 21 kilometer en 33+1 obstakels afgelegd. Die +1 is het extra obstakel en dat waren de deelnemers. Door de enorme drukte op het parcours was er niet de mogelijkheid om goed door te lopen en stonden we bij de hindernissen vaak lang te wachten. Minpuntje, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. We hebben geklauterd, zijn meerdere malen door de modder gesprongen, hebben stukken gezwommen en beklommen pittige heuvels. Je voelt je net een klein kind die ongegeneerd in de drek springt. En het mooie hier is dat je niet op je kop krijgt van je moeder 😉

StrongmanRun - foto waterEven poseren voor de supporters tijdens de StrongmanRun

Niet voor een goede tijd gegaan, maar vooral lol hebben. Uiteindelijk gezamenlijk gefinisht en nagenoten in het nazomer zonnetje. Prima dag zo! Mocht je nog een mooie uitdaging zoeken voor volgend jaar… dit is er één! Hieronder nog een paar foto’s ter inspiratie.

maandag: 14km
dinsdag: –
woensdag: 13km
donderdag: 8km
vrijdag: –
zaterdag: –
zondag: 21km

Kilometers: 56km
Jaartotaal: 1559km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!