Mijn hardloopweek (week 37 2014)

Deze week een volle trainingsweek met in totaal 65 kilometer op de teller. De doordeweekse trainingen gingen goed en ik

voelde me sterk, zaterdag helaas een mindere dag tijdens m’n lange duurloop. Toch kijk ik met vertrouwen uit naar de Dam-tot-Dam aanstaande zondag. Eens zien of ik daar een mooie tijd kan lopen.

mijnweek_37_2014

Na de StrongmanRun van afgelopen zondag had ik wel wat spierpijn. Gelukkig alleen in m’n armen en rug, dus ik kon gewoon hardlopen. Maandag wel voor mezelf gelopen (niet op de club) zodat ik wel rustig aan kon doen mocht ik toch nog niet helemaal hersteld zijn. Dat was niet nodig, want ik liep een fijne duurloop met daarin een lang tempo van 6km met opbouwende snelheid.

Dinsdag zoals elke week wat ontspanningsoefeningen en krachttraining gedaan. Woensdag geknald op de baan met een pittige intervaltraining en vrijdagochtend in het zonnetje 800’jes gedraaid.

mijn week 37 - Intervaltraining op vrijdagmijn week 37 - Rondje Voorburg

Op vrijdag het weekend goed begonnen met een rondje Voorburg

De doordeweekse trainingen ging dus erg lekker. Voelde me sterk en had veel ‘power’ in m’n benen. Op zaterdag daarom vol goede moed voor m’n lange duurloop. Had 25km gepland met daarin zo’n 30 minuten op D3/HM tempo (zie hier hoe het ook al weer zit met die tempo’s). Helaas merkte ik al na 3km dat het niet lekker ging, benen wilden gewoon niet. Alsof iemand ‘s nachts de benzine in je auto heeft aangemengd met water, dan heb je ook geen vermogen. Uiteindelijk het rondje ingekort tot 18 kilometer en slechts (en zeer moeizaam) 10 minuten op het gewenste tempo gelopen. Dit was in ieder geval niet mijn training. Ach ja, het kan niet altijd feest zijn hè. En hoe het kan, geen idee. Iemand?

Zondag m’n vervelende loopgevoel weggespoeld met een heel rustig herstelloopje en wat rek- en strekoefeningen. Hopelijk is de energie weer snel terug. Want zoals gezegd is het zondag de Dam-tot-Damloop in Amsterdam. Ik zie dit vooral als een test voor de halve in Amsterdam in oktober. Een tijd van in de 1.02 uur zou mooi zijn! Daarom aan het eind van de week wat rustiger aan en energie sparen voor de wedstrijd. Nog meer Dam-tot-Dam lopers?

maandag: 15km
dinsdag: –
woensdag: 13km
donderdag: –
vrijdag: 12km
zaterdag: 19km
zondag: 7km

Totaal: 65km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!