Mijn hardloopweek (week 38 2014) – Dam-tot-Damloop

De week van de Dam-tot-Damloop. Voor mij vooral een test voor m’n halve marathon over vier weken, maar stiekem wilde ik hier natuurlijk ook gewoon vlammen. En dat lukte! Redelijke ontspannen, maar wel snel naar een mooie eindtijd gelopen en dus vertrouwen voor een goede halve.

mijnweek_38_2014_Dam-tot-Damloop

Van Amsterdam naar Zaandam

Na een zomer veel trainen is de Dam-tot-Damloop de eerste in een reeks van wedstrijden in het najaar. Het hoofddoel is dus de halve marathon in oktober in Amsterdam (die wil ik onder de 1.22 lopen) en de wedstrijd over 16,1 kilometer van vandaag was een perfecte test om te zien of dit nog een realistisch doel is. Ik liep voor het businessteam van KPN wat betekende dat ik mooi op tijd kon starten. De wedstrijd verliep zoals ik wilde want ik kwam in een groepje terecht waardoor ik aardig uit de tegenwind kon lopen. Tot aan 12/13km vlak gelopen op ca. 3’50 per kilometer. Vooral lekker dat dat redelijk ontspannen ging. Vervolgens het laatste stuk nog wat versnelt en uitgekomen op 1.00.54 (3’47 gemiddeld per kilometer).

KPN kampioen en op naar de halve

In de laatste 100 meter won ik de eindsprint met een KPN teamgenoot. Dat betekende dat ik ook nog naar huis ging met een bos bloemen. Altijd leuk om het thuisfront mee blij te maken. Na de wedstrijd lekker op de massagebank gelegen, en een biertje gedaan. Voor de liefhebbers hier nog wat sfeerbeelden. Op basis van mijn tijd en een beetje verval (omdat de afstand langer is) kom ik uit op een tijd rond de 1.21 uur op de halve. Dat geeft dus veel vertrouwen om mijn najaarsdoel te halen in oktober!

Dam-tot-Damloop bloemenBosje bloemen en de beker van KPN

De rest van de week

De rest van de week was rustig qua hardlopen. Maandag en woensdag wel vol getraind en vrijdag wat wedstrijdvoorbereiding (3 keer 1,5min op wedstrijdtempo). Al met al een lekker weekje!

 

maandag: 14km
dinsdag: –
woensdag: 12km
donderdag: –
vrijdag: 6km
zaterdag: –
zondag: 16km

Totaal: 38km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!