Mijn hardloopweek (week 39 2014)

Trailrunning en mountainbiken in de Ardennen, rennen over ‘gewoon’ asfalt en een rondje golfen. Het was een heerlijk sportweekje in de laatste zomerdagen van dit jaar.

mijnweek_39_2014

Hard trainen

Na de zware benen van de Dam-tot-Dam begon ik met een rustige 70 minuten duurloop op maandag. Met de jongens van de club werd het al lullend over hardlopen een rondje via Scheveningen. Dinsdag heel wat anders, want als teamuitje een rondje golfen. Niet helemaal mijn sport, maar leuk om eens te doen. Op woensdag was ik weer aardig hersteld en dus weer wat tempo’s in een piramide vorm van 2-3-4-3-2 minuten op snelheid van halve marathon tempo tot 10km tempo. Het weekend zaten we in de Ardennen en daar zat een lange duurloop niet in de planning. Daarom op vrijdagochtend veel korte tempo’s, altijd lekker die spanning op de benen als je hard gaat!

Mijn week 39 - Trailrunning DochampsTrail in de bossen rondom Dochamps

Actief in de Ardennen

Mijn week 39 - Inov8 X-Talon 190Vrijdagmiddag dus naar de Ardennen. Met vrienden een heel relaxed weekend gehad. Op zaterdag een loopje door de heuvels. Pittige klimmetjes en veel modder, dat was dus een perfect moment om mijn nieuwe trailschoenen te testen: de Inov8 X-Talon 190 (zie foto)! Wat een topschoenen. Door de noppen aan de onderkant heb je extra veel grip op drassige stukken en verteer je stenen net wat beter. Ze zijn ook lekker licht, dus prima om deze herfst en winter in te racen over de trails! In de bossen rond Dochamps heb ik er 10 lekkere kilometers opgemaakt. Op zondag het hoogtepunt van de week en dit was niet eens hardlopend. Nee, de pittige mountainbiketocht van die ochtend was echt genieten. Zo jammer dat we in Nederland niet zulke heuvels hebben!

maandag: 13km
dinsdag: –
woensdag: 13km
donderdag: –
vrijdag: 15km
zaterdag: 11km
zondag: –

Totaal: 52km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!