Mijn hardloopweek (week 40 2014)

Vijf dagen gelopen, in totaal 61km en een gemiddelde snelheid van 4.45 minuut per kilometer. Dat is het korte verhaal van mijn week. Verder was het niet zo spannend qua wedstrijden of bijzondere plekken, dus deel ik hier een voor mij ‘normale’ trainingsweek. Het hoogtepunt was de heerlijke duurloop over het Buursezand.

mijnweek_40_2014

Een gemiddelde week

Inmiddels zit ik met een eiwit-shake op de bank na de maandagavond training, maar toch nog een korte terugblik op vorige week. Het was voor mij een goede doorsnee loopweek. Zo’n week betekent dat ik twee keer hard train, één keer een lange afstand loop en extra één of twee keer rustig aan doe. Woensdag stond er bijvoorbeeld een intervaltraining met een paar tempoblokken. Zo’n training (met de groep) begint met 2/3km rustig inlopen, wat oefeningen, een kern en een paar kilometer rustig uitlopen. De kern waren tempo’s van 4-8-4-8-4 minuten op halve marathon tempo (ca. 3’50) en tussendoor pauze’s van dezelfde lengte. Pittige training, met in totaal ca. 7,5km op halve marathon tempo.

mijnweek_Duurloop Buursezand 2014

Duurloop Buursezand 4 oktober 2014

Rondje Buursezand

In het weekend loop ik vaak een lange duurloop. Dan heb ik de tijd om ‘lang te gaan’. Dit weekend was ik het Oooosten en liep ik een mooi rondje over het Buursezand (route hierboven). Prachtig natuurgebied tussen Enschede, Haaksbergen en Buurse. Ik liep lekker tussen de heide door, over bospaadjes en stond af en toe oog in oog met een Shetlander. Als je in de buurt bent, loop daar zeker eens een ronde. Zie hieronder voor een sfeerimpressie van mijn duurloop van afgelopen zaterdag.

maandag: 11km
dinsdag: –
woensdag: 13km
donderdag: 10km
vrijdag: 7km
zaterdag: 20km
zondag: –

Totaal: 61km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!