Mijn hardloopweek (week 42 2014)

Iets later dan normaal alsnog mijn week in cijfers en foto’s. Afgelopen week was er één waar ik naartoe had gewerkt. Op de halve in Amsterdam wilde ik een mooie tijd neerzetten. Dat liep anders, want dit keer piekte ik eens niet. Met mijn grote marathonplannen voor de boeg heb ik daarom afgelopen week vooral geleerd: een marathon loop je niet zomaar even.

mijnweek_42_2014

Doe mij maar een marathon

Het verslag over mijn halve marathon tegenvaller hebben jullie kunnen lezen. Gelukkig kon ik de race gewoon uitlopen, anderen moesten eerder uitstappen. Een trainingsmaatje deed dit na 36km in verband met buikklachten. Maar ook Patrick Stitzinger, de favoriet voor de Nederlandse titel, moest al vroeg in de race uitstappen. Voordat ik zelf liep stond ik nog even te kijken naar de binnenkomst van de marathon-lopers. Zo, wat hadden sommigen het zwaar. Zwalkend en strompelend kwamen enkelen binnen, terwijl hun tijd toch rond de 2.50 uitkwam. Al heb ik op zondag een goede les geleerd richting mijn eigen marathon-avontuur. Namelijk dat je een marathon niet zomaar loopt. Je moet je ontzettend goed voorbereiden wil je een toptijd lopen en zelfs dan kun je op de wedstrijddag nog tegen van alles aanlopen. Desondanks ben ik juist extra gemotiveerd om te starten met m’n marathonvoorbereiding! Binnenkort meer over m’n plannen.

De samenvatting van de toppers in Amsterdam

maandag: 8km
dinsdag: –
woensdag: 13km
donderdag: –
vrijdag: 6km
zaterdag: –
zondag: 21km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!