Mijn hardloopweek (week 43 2014)

Na een aantal weekenden met een wedstrijd stond er nu niks op het programma. Dat betekende dat ik volle bak kon trainen. Uiteindelijk bracht ik afgelopen week 5 uur en 29 minuten hardlopend door en hierin liep ik in totaal 69 kilometer.

mijnweek_43_2014

Moeizaam

De week begon met een rustig herstelloopje. De benen waren nog best zwaar na de halve van Amsterdam, dus was het rustig uithobbelen. Je denkt misschien: ‘waarom doe je niet gewoon een dagje niks na een zware wedstrijd?’. Snap ik, toch is het juist goed om te gaan lopen want hiermee bevorder je het herstel. Rustig lopen zorgt ervoor dat je spieren opwarmen waardoor je beter afvalstoffen kan afvoeren en uiteindelijk ben je sneller herstelt. Kortom, lekker gelopen, nagepraat over Amsterdam en toegekeken hoe trainingsmaatjes wél hard trainden omdat ze geen wedstrijd hadden gelopen.

Woensdag was ik weer klaar om te vlammen. Er stond een pittige intervaltraining op het programma, maar helaas ging deze niet zoals gepland. Na een paar goede intervallen kreeg ik weer last van de zelfde buikpijn als op zondag. Blijkbaar toch een kleine irritatie onder de leden. Training wel afgemaakt, maar helaas niet optimaal. Frustrerend omdat m’n benen gewoon goed voelden!

Kilometers vreten

De komende tijd wil ik wennen aan meer kilometers maken. Dit om met een goede basis aan m’n marathontrainingen te beginnen. Daarom ook op donderdag, vrijdag en zaterdag hardgelopen. Donderdag een rustig duurloopje en vrijdag een zogenaamde extensieve intervaltraining met veel herhalingen van 200 meter op hoge snelheid. Op zaterdag was het hoogtepunt in afstand en gevoel: een lange tempoduurloop van in totaal ruim 24 kilometer. M’n rondje ging via landgoed de Horsten vlakbij Wassenaar (waar onder andere landhuis Eikenhorst staat, de woning van onze koning en koningin). Het is een prachtig landgoed waar je heerlijk kunt lopen (toegang is €1) over verschillende wandelroutes. Ik ben binnen gekomen via ingang Duivenvoorde en heb grotendeels de rooie routes gelopen. Het is echt een aanrader om daar in het weekend naar toe te gaan, zowel om te wandelen als om hard te lopen!

mijn hardloopweek 43 - Landgoed de Horstenmijn hardloopweek 43 - tempoduurloop

Lekker tempoduurloop over Landgoed de Horsten op zaterdag

Na een moeizaam begin van de week was deze duurloop echt genieten. Lekker lang, perfecte omstandigheden en mooie natuur om je heen. Kan niet beter toch?

Nou de zondagochtendwandeling door Meijendel en over het strand was minstens net zo mooi. Al met al een topweekend!

maandag: 11km
dinsdag: –
woensdag: 13km
donderdag: 10km
vrijdag: 9km
zaterdag: 25km
zondag: –


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!