Mijn hardloopweek (week 44 2014) – Devil’s Trail

Wat een week! Een record in aantal kilometers per week, de langste afstand ooit gelopen, me ingeschreven voor de marathon en en passant even een tweede plek gepakt tijdens de Devil’s Trail in Amsterdam!

mijnweek_44_2014_DevilsTrail

Vaak en ver

Zoals eerder aangegeven wil ik de komende twee maanden gebruiken om te wennen aan veel kilometers maken. Dus daar ben ik maar mee begonnen. Vorige week liep ik 69 kilometer, deze week kwam ik uit op 75 kilometer, een weekrecord. Heb vooralsnog geen last van klachten. Ik ben wel iets meer bezig met rekken en verzorging. Dit lijkt er voor te zorgen dat ik de kilometers goed verteer. Fijn!

De 75km deze week waren verdeeld over 6 trainingen. Op maandag stond er een easy baantraining op het programma. Het ging lekker hard, maar we hadden maar een paar series. Prima zo’n training. Je gaat namelijk even diep, maar vraagt niet al te veel van je lichaam zodat je ook de rest van de week energie over hebt. Daardoor kon ik dinsdag een lekker duurloopje pakken van 15km en was ik woensdag fit voor vijf duizendjes over de Laan van Poot. De Laan van Poot is de straat waar Haag zit en hier zit een mooi stuk van precies een kilometer over een rechte, vlakke weg. Ideaal om op te trainen dus! Kilometers gingen steeds iets harder met de laatste in 5km tempo van 3’27. Donderdag was een rustdag en vrijdag een extensieve intervaltraining gedraaid met korte tempo’s. Dit doe ik meestal op vrijdag, maar was nu ook gelijk m’n wedstrijdvoorbereiding voor de lange wedstrijd van zaterdag.

Devil’s Trail

Want zaterdag stond er een mooie wedstrijd gepland: de Devil’s Trail. Onder het motte ‘Run like the Devil is chasing you’, ging ik voor de lange trail van ruim 28km door het Amsterdamse Bos. En wat werd het een leuke wedstrijd. Ten eerste al door de prima organisatie. Verschillende leuke kraampjes met gezonde voeding en drankjes stonden klaar en de ontvangst was hartelijk. Rustig een bakje koffie gedaan en wat gepraat met mede-trailers. Daar bleek toch wel dat ik bij de lange trail een groentje was, vele lopers liepen regelmatig afstanden van meer dan 50 kilometer. Dacht ik even ver te gaan…

Devil's Trail (1)Devil's Trail (2)

De startboog en een goede sfeer bij de ‘gezonde’ kraampjes

Vanaf de start liepen we met z’n vieren weg bij de rest. Na ca. 2km liep ik vierde en liepen de mannen voor me bij me weg. Ik dacht op dat moment, ‘oke, ik ga me op m’n eigen wedstrijd richten, helaas geen podium’. Dat liep erg lekker. In het eerste deel nam ik niet te veel risico omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten op het eind wanneer het zwaar zou worden. Maar wel had ik snel een goede flow te pakken met een tempo van ca. 4’20 per kilometer. Het parcours wisselde van bospaden, naar kleine heuveltjes en modderige stukken veld. Zoals een trail moet zijn, lekker bikkelen dus!

Devil's Trail - FinishLaatste meters!

Na zo’n 8 kilometer kreeg ik ineens weer de nummer drie in het zicht en heel langzaam liep ik op ‘m in zonder zelf te versnellen. Hij had het dus zwaar. Een paar kilometer later gingen ik ‘m voorbij, derde plek dus! Vanaf dat moment ging het prima verder, ik kwam lekker in de flow en had niet heel veel moeite met de afstand. Na 18km kreeg ik ook nog eens de nummer 2 in het vizier. En daarmee het zelfde liedje, uiteindelijk ging ik ‘m na 24km voorbij. Dat laatste stuk werd het wel iets zwaarder, maar nog altijd prima tempo. Uiteindelijk kwam ik na 28,2km weer binnen op een mooie tweede plaats op ruim een minuut achter de winnaar (hier de uitslag en hier mijn tempo). Heerlijk gevoel! Kapot, maar voldaan.

Start en doorkomst, ik op 0.05 en 1.17

Na een prima sportmassage van 072 was er een prijsuitreiking. Bleken er ook nog eens mooie prijsjes te zijn. Sterker nog, voor het eerst heeft een wedstrijd me meer opgeleverd dan dat ie koste. Ik word er nog eens rijk van 🙂 Al met al een topwedstrijd, één van de leukere en best georganiseerde die ik heb gelopen. Die gasten van Devil’s Trail snappen het wel!

 

Dè marathon

Om deze week nog even compleet te maken: ik heb me ingeschreven voor de marathon van Enschede! Mijn grote doel en met de inschrijving nu dus definitief. Mooi vooruitzicht! Ik houd jullie op de hoogte van de voorbereiding.

inschrijving Enschede Marathon 2015

maandag: 9km
dinsdag: 15km
woensdag: 12km
donderdag: –
vrijdag: 7km
zaterdag: 28km
zondag: 4km


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
  1. Eddy

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!