Mijn hardloopweek (week 45/46 2014)

Zowaar een weekje ‘mijn hardloopweek’ overgeslagen. Druk met trainen en andere dingen, daarom hier een dubbele editie. Met hierin onder andere mijn marathonschema, een bezoekje aan de diëtist en de Zevenheuvelenloop.

mijnweek_4546_2014

Week 45

Alweer twee weken geleden liep ik een lange trail in Amsterdam. In de week erna kon ik lekker doortrainen. Natuurlijk een dagje gas terug nemen en herstellen en een dagje rust. Maar ik was snel hersteld. Erg fijn, want dat betekent dat ik ook lange duurlopen goed verteer. In mijn marathonvoorbereiding zal ik straks wekelijks trainingen van 30+ kilometer lopen en daar moet ik ook goed van herstellen om dat er weer nieuwe trainingen wachten. Dat lijkt dus de goede kant op te gaan. Na twee goede trainingen op woensdag en vrijdag ging ik zaterdag weer op pad voor een lange training.

Dit keer werd het een rondje door zuidoost Twente. Ik liep vanuit Enschede via de Rutbeek en het Buursezand en kwam vervolgens in het Haaksbergerveen. Hier was ik nog niet eerder geweest, maar heb er wederom een pareltje in het Twentse land ontdekt. Veel drassige veengebied en mooie heidevelden, met daar tussen een kronkelend pad. De ondergaande zon maakte het af, die ging dus op Instagram. Genieten zo! Ik maakte m’n rondje af en kwam uiteindelijk op 25 kilometer uit.

Sunset during my long-saturday-run! #running #sunset #beautifulnature #Twente

Een foto die is geplaatst door Sven van Munster (@svenvanmunster) op

Week 46

Deze week was de week van de Zevenheuvelenloop, het verslag van de wedstrijd heb je hier al kunnen lezen. Hoe de rest van de week ging nog niet. Eigenlijk niet heel veel anders dan normaal. Hard trainen op maandag, woensdag en vrijdag. Op zaterdag dan nog een korte wedstrijdvoorbereiding. Toch is de dag voor een wedstrijd altijd net even anders. Ik ga dan toch iets anders eten en ben iets onrustiger. Zal er wel bij horen.

Deze week ben ik ook nog bezig geweest met #theroad. Zo heb ik gewerkt aan m’n marathon trainingsschema. Een concept versie staat inmiddels in Excel. Ter review ligt deze nog bij m’n trainer en m’n marathon-ervaren loopmaatjes. Binnenkort dus meer over hoe ik naar de marathon ga toewerken.

trainingsschema marathon voorbereiden

Marathonschema knutselen met een kop thee = fijn

Naast het trainingsschema ook bezig geweest met m’n voeding. Woensdag ben ik bij een diëtiste geweest. Nee, niet om advies te krijgen om af te vallen. Maar om te horen hoe ik nog ‘slimmer’ kan eten. Ik heb met haar besproken hoeveel ik moet eten, hoe ik dit moet verdelen over koolhydraten, eiwitten en vetten en hoe ik zoveel mogelijk buikpijnen kan voorkomen. Erg interessant en nu al veel van geleerd. Inmiddels staan de tips op een rij in m’n mailbox. Hoe ik aan de hand hiervan aanpassingen maak in m’n voeding kun je ook snel lezen op heelhardlopen.nl.

Kortom, prima hardloopweken. Zowel in snelheid weer een stapje gemaakt als goede marathonvoorbereiding uitgestippeld. Nog altijd goed on #theroad op weg naar Enschede!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!