Mijn hardloopweek (week 48 2014)

Een week zonder posts op m’n blog… ai! Gelukkig is er altijd nog mijn terugblik op de week. Deze week weer wat details aangepakt in dè voorbereiding. Met een schema waarin ik 6 keer per week ga trainen is een stukje timemanagement ook belangrijk, wat dacht je van om 6 uur ‘s ochtends hardlopen? Deze week was ook de laatste van november, dus tevens een kleine terugblik op een maand hardlopen.

mijnweek_48_2014

Nachtwerk

De week begon lekker met trainingen op maandag, dinsdag en woensdag. Op maandag een baantraining. Voor het eerste was het toch wel koud en de regen erbij maakte het er niet beter op. Ik verlangde best wel naar m’n handschoenen. Enige manier om dan warm te worden is hard lopen 🙂 Dus dat hebben we maar gedaan. Dinsdag een rustig herstelloopje en woensdag langere tempo’s van 4-6-4-6-4 minuten. Donderdag rust en vrijdag… vrijdag wilde ik ook gewoon trainen. Maar ik had die dag een training in Amsterdam en aansluitend een mooi stapavondje. Er zat dus maar één ding op: om 5.45 uur opstaan. Om 6 uur vertrok ik voor een kleine 8km met daarin 10 x 200m interval. Het was heerlijk rustig op straat en m’n start van de dag was top. Het doorhalen tot in de kleine uurtjes viel wel wat zwaar. Tjah, je kunt niet altijd pieken hè.

Met het oog op m’n aanstaande marathonschema is het een geslaagde test. Al die trainingen zijn natuurlijk niet ideaal voor m’n sociale leven. Als ik dan af en toe een vroege ochtendtraining mee kan pakken ben ik al terug voor de wereld ontwaakt en ben ik ‘s avonds gewoon ‘vrij’. Ideaal dus!

Duuuuuur

De hardloopweek sloot ik af op zaterdag met de bekende lange duurloop. Dit keer 26 kilometer in een rondje via Delftse Hout en de Dobbeplas. Straf windje en redelijk zware benen. Maar de kilometers gingen vrij makkelijk en vooral het feit dat ik op zondagochtend totaal geen spierpijn of pijntjes heb is fijn. Die kilometers kosten steeds minder moeite!

maandtotalen

November

11 van de 12 maanden van het jaar zijn alweer voorbij. Nog één en dan start voor mij het jaar van m’n eerste marathon. Een korte terugblik op november leert me dat ik daarin 279,5 kilometer liep. Dat is na oktober opnieuw een maandrecord! Zoals je hierboven ziet gaat de opbouw dus goed maar gedoseerd. Geen enorme opstap, om zo m’n lichaam rustig te laten wennen aan langere afstanden en meer kilometers. Een wat stijve achillespees de afgelopen weken maakte me duidelijk dat dit echt belangrijk is. Overbelasting kan er zo ineens zijn. Maar met wat extra verzorging heb ik ‘m gelukkig weer onder controle. Dus in december lekker door!

maandag: 12km
dinsdag: 6km
woensdag: 13km
donderdag: –
vrijdag: 8km
zaterdag: 26km
zondag: –


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!