Mitja Merató de Barcelona: Optimale voorbereiding?

Hardlopen kun je overal! Dus ook in Barcelona. En dat is op zich al een prima excuses om af te reizen naar de Catalaanse hoofdstad.

(null)

Vrijdag vertrokken we met 6 Haag-ers voor een lang weekend Barcelona. Doel: de plaatselijke halve marathon op zondag. Voordat het zover is is er nog ruimte voor wat voorbereiding, zowel sportief als sociaal. Twee foto’s en een filmpje laten zien hoe wij naar de wedstrijd toeleven.

1. Bier en tapas

(null)

Soms vinden we dat we redelijke hardlopers zijn, maar we nemen onszelf niet altijd even serieus. Dus gingen we na aankomst gewoon voor bier en tapas. Goede brandstof laten we maar zeggen.

2. Nummer ophalen

(null)

Na een Spaanse nacht tijd om de focus te verleggen naar het hardlopen. Stap 1 is dan het ophalen van de startnummers. Zonder problemen en alvast even sfeer geproefd. Morgen om 8.45 mogen we los!

3. Warmdraaien

De èchte wedstrijdvoorbereiding vanmiddag in het park vlakbij de start. Voor het eerst dit jaar in korte broek en korte mouwen, lekkâh! We liepen 3 x 2 minuten op beoogd wedstrijdtempo van 3’47. Dat zou morgen betekenen een eindtijd van net onder de 1.20 uur. Ambitieus, maar het is mogelijk. En ondanks wat kleine pijntjes heb ik er zin in!

Let’s rock in Barca!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!