PR bij de Haagse 10

Sneller dan m’n schaduw. ‘Dit is dus hoe Lucky Luke zich voelt’, dacht ik afgelopen zaterdag na de 10km wedstrijd bij Haag. Nou ja, ik dacht het niet echt. Maar het is wel mooie beeldspraak voor hoe hard ik voor mijn doen ging.

De Haagse 10

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de Haagse 10. De 10km wedstrijd op mijn clubbie die onderdeel is van het 1 van de 4 klassement van de vier Haagse atletiekverenigingen. De hele week had ik al in m’n hoofd dat ik voor een tijd onder de 36 minuten wilde gaan, dat zou een dik PR betekenen. Voel me de afgelopen weken erg sterk en dus moest het er in zitten. En het zat er in! Uiteindelijk werd ik afgeklokt op 35.37, dus ruim onder m’n streeftijd en 1 minuut en 1 seconde onder m’n oude PR.

mijn hardloopweek 41 - haagse10Gespannen koppies bij de start van de Haagse 10

Hard, harder, hartst

Wat ging het hard. Vanaf de start was het al vechten voor een plekje, na het eerste rondje over de baan lag ik rond de 10e plek en de eerste kilometer ging in 3.36 (waar ik 3.36 wilde lopen, dus dat was prima). Eerste vijf kilometer gingen redelijk ontspannen en bij het doorkomen op de baan liep ik negende met een lang lint voor me. Vanaf dat moment werd het een mooie inhaalrace. Een aantal jongens voor me waren te hard gestart en daar kon ik dus lekker naar toe lopen. Met nog een kilometer voor de finish haalde ik twee jongens in volgens de tip van trainingsmaatje Rogier (uit een boek van ene James Fixx uit 1977):

Als u iemand inhaalt, probeer hem dan te verassen en ga er met veel machtsvertoon langs. Hierdoor sluit de tegenstander vaak niet meer aan.

Heerlijk voelt dat, als je merkt dat je even aanzet en ze niet met je mee kunnen. Bedankt voor de tip Rogier! Uiteindelijk kwam ik als vierde weer de baan op en met een laatste eindsprint pakte ik in de laatste 100meter uiteindelijk de derde plek (en de eerste plek in mijn leeftijdscategorie). Mooie plek, maar vooral met de tijd was ik heel blij! Vergeleken met een jaar eerder bij dezelfde wedstrijd heb ik twee minuten gewonnen. Twee minuten winst op de 10km in een jaar tijd, de rek is er dus zeker nog niet uit! Hier vind je nog een verslag op de website van Haag en hier staan de uitslagen.


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!