Pre-run snack: bagel met banaan

Voor een belangrijke wedstrijd of een pittige training heb je energie nodig, veel energie. Deze bagel met banaan, kaneel en ahornsiroop geeft je dit. Snelle suikers en redelijk goed verteerbaar. Een perfecte pre-run snack dus.

heelhardlopen - pre run snack - bagel banaan siroop

Alles wat je eet voor je run is belangrijk, maar niets is zo belangrijk als de laatste maaltijd. Het topt je brandstoftank af, maar mag niet zwaar op de maag liggen. Vezels en vet zijn dus uit-den-boze en een grote maaltijd is ook niet handig, zeker bij een ochtendwedstrijd. Wat je wel wil is een maaltijd die vooral uit koolhydraten bestaat en die je makkelijk verteert. Voorbeelden? Bagel en banaan!

In deze traktatie komen ze samen. Eet ‘m minimaal 3 uur voor je run zodat je er optimaal van profiteert. Wat heb je nodig:

  • 1 banaan
  • halve bagel
  • kaneel
  • ahornsiroop

Snijd de banaan in plakjes en beleg de bagel ermee. Bestrooi met kaneel en schenk er rijkelijk ahornsiroop op. Mmmm! En daarna rennen maar. Je zult gaan als een banaan!

 


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
  1. Andrea

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!