Review: Adidas Boston Boost 5

Goede hardloopschoenen zijn essentieel om lekker te kunnen hardlopen. Helaas bestaat er niet één paar hardloopschoenen dat het beste is. Voor iedereen is dit anders. Ook is voor iedere afstand of ondergrond weer een andere paar favoriet. Het is dus verstandig om je goed te verdiepen in schoenen. Reviews en ervaringen van anderen kunnen daarbij helpen. Daarom vandaag een review van de Adidas Boston Boost 5 waar ik nu een paar maanden op loop.

heelhardlopen - review Adidas Boston Boost 5 - picture1

Ze geven je een Boost

Adidas is natuurlijk al jaren een top sportmerk, maar pas de laatste jaren timmeren ze hard aan de weg op het gebied van hardloopschoenen. Dit doen ze vooral met hun Boost-technologie. Het materiaal gebruikt in de zool heeft naar eigen zeggen ‘de hoogste energie teruggave van alle hardloopschoenen’. Energie teruggave wil zeggen dat een deel van de energie die vrij komt bij de landing wordt opgevangen en vervolgens wordt teruggeven bij de afzet. Klinkt goed, maar werkt het ook echt?

Wat mij betreft wel. De eerste keren dat ik met de Adidas Boston Boost liep voelde ik duidelijk een goede demping in de schoen, maar ik kon nog steeds makkelijk snelheid maken en behouden. Dit is de ‘responsiveness’ die je daar duidelijk ervaart. Toch moet de Boost-technologie ook niet overdreven worden. Het is niet zo dat je ineens een veer in je schoenen hebt waardoor je twee keer zo snel loopt. Maar het loopt zeker fijn.

Lekker licht en toch genoeg stabiliteit

De Adidas Boston Boost 5 weegt 205 gram per schoen (maat 40). Dat is redelijk licht, zeker als je kijkt naar wat de schoenen aankunnen. Lange duurlopen in deze schoenen zijn geen enkel probleem. Ze zijn namelijk niet alleen licht, maar geven ook voldoende stabiliteit zonder te stijf te worden. Ik merkte dat m’n voeten nog steeds zelf moeten werken (daar hou ik van), maar dat ze genoeg support krijgen om ontspannen te blijven. Ook bij duurlopen van 20/30km!

De drop van de schoenen is 9mm. Dit voelt goed voor mij als middenvoetloper, vooral bij trainingen is dit prima. Voor wedstrijden vind ik de schoenen met name geschikt voor afstanden vanaf 15km. Korter dan dat mogen de schoenen wat mij betreft wat ‘vlakker’ en nog iets lichter.

heelhardlopen - review Adidas Boston Boost 5 - picture3Felle oranje veters en een soepele bovenkant

heelhardlopen - review Adidas Boston Boost 5 - picture2heelhardlopen - review Adidas Boston Boost 5 - picture4

Boost-technologie in de zool (links) en een stevige hielkap voor support (rechts)

Zijn er ook minpunten?

Weinig. Enige minpunt is dat ik een klein beetje druk had aan de bovenkant van m’n voet in de eerste ca. 100km. Dit is waar de naad op het kootje van m’n grote teen drukt. Het beperkte me niet bij het lopen, maar was aanwezig. Misschien specifiek voor mij. Het is in ieder geval geen reden om de schoen niet te kopen.

Allround trainingschoen voor de lichtgewicht loper

Alles bij elkaar is de Adidas Boston Boost 5 gewoon een topschoen. Licht, snel en voldoende support aan alle kanten van je voeten. Mijn beoordeling:

Naam: Adidas Boston Boost 5
Gewicht: 205 gram (maat 40)
Drop: 9mm
Type: allround trainingschoen + wedstrijden vanaf halve marathon
Cijfer: Beoordeling: ★★★★★★★★☆☆(8)

Voor meer details check je Runnersworld.com. Veel loopplezier!

 


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!