Review: Hardlooparmband van Hoesjes Outlet

Tijdens het hardlopen kun je snelheid en afstand natuurlijk bijhouden met je horloge, maar je telefoon voldoet ook prima. Ook voor een lekker muziekje ben je aangewezen op je telefoon. En wat als je de weg kwijt raakt? Telefoon! Maar hoe neem je dat ding mee? In deze post test ik een hardlooparmband en krijg je een code voor 20% korting bij Hoesjes Outlet om er ook een te scoren!

heelhardlopen - hardlooparmband

Voor het meenemen van je telefoon biedt de hardlooparmband de oplossing. Je kent ze wel. Die banden voor om je bovenarm met daarin je telefoon. Hoesjes Outlet vroeg me om hun hoesjes te testen. Zelf ben ik eigenlijk best kritisch tegenover de hardlooparmbanden. Juist daarom een perfecte test om te zien of mijn vooroordelen terecht zijn.

Dat is toch niks voor de echte hardloper?

Mijn mening vooraf is simpel: ‘Zo’n hardlooparmband is niks voor de serieuze hardlopen!’ Naar mijn idee is het onnodig extra gewicht aan je arm en ik kan me niet voorstellen dat het lekker zit. Toch loop ik ook altijd te klooien met m’n telefoon. Die kan nu alleen maar mee in een broek met een achterzakje. En bij de meesten broekjes is het zakje dan weer net te groot. Oplossing: een sok er om heen zodat ie niet schudt tijdens het hardlopen. Het werkt, maar het is niet echt ideaal. Kortom, wellicht is zo’n armband toch zo slecht nog niet?

Testen maar

De hardlooparmband heeft wat mij betreft één duidelijke functie. Namelijk het dragen van je telefoon zonder dat je hier enige hinder van ondervindt. Om dit testen is het simpel: armband om en lopen. En wat is een betere testomgeving dan de heuvels en trails in het snikhete Zuid-Frankrijk waar ik vorige week was. Klimmen, dalen, zweten als een otter. Als de band daar aan voldoet, voldoet ie overal.

Testen begon met het ‘installeren’ van de band. Dat ging moeiteloos. De band was specifiek voor mijn telefoon en dus, zoals je mag verwachten, paste die precies. Vervolgens kon ik ‘m eenvoudig om doen (op m’n blote arm) met klittenband. So far, so good.

Daarna de bediening. Doel was om snel Strava op te starten met de band al om. Ook dat ging verrassend simpel. De telefoon doet eigenlijk wat je gewend bent, zelfs met het doorzichtige stuk plastic er tussen. Ik begin langzaam enthousiast te worden. Maar de echte test moet natuurlijk nog komen…

 heelhardlopen - sportarmband

Mijn idee was om het de band zo moeilijk mogelijk te maken tijdens de ‘testrun’. De temperatuur hielp daarbij. Bij vertrek vanaf de camping was het al 29 graden (8 uur ‘s ochtends…), zweten zou ik dus. Ik vertrok rustig met een paar kilometer warmlopen. Waar mijn angst was dat de band zwaar aan zou voelen viel dat reuze mee. Omdat ie strak om je boven arm zit ervaar je nauwelijks dat ie er zit bij de voor- en achterzwaai van je arm. Na het inlopen een warming-up. Daarbij sta ik altijd aardig te draaien en te springen. De band zit daarbij wel iets in de weg, maar het is te doen.  Dan de echte training. Een paar kilometer op hoog tempo met daarin een paar pittige heuvels. Warm!! Gelukkig bleef de hardloopband keurig op z’n plek. Door het zweten ging ie zeker niet losser zitten. Fijn! Alleen bij het echte tempo lopen merk je wel dat er enig gewicht om je arm zit, vooral omdat je dan een langere armzwaai hebt. Maar voor de rest, is ook deze test wat mij betreft geslaagd.

Tips voor als je een hardlooparmband gaat gebruiken:

  • Trek de band strak genoeg aan zodat ie net niet afknelt maar ook niet gaat verschuiven.
  • Zet je geluid uit als je gaat lopen. Niets zo irritant als worden afgeleid door een appje tijdens het hardlopen.
  • Loop af en toe ook zonder band (en zonder horloge). Hardlopen zonder elektronica is ook wel eens lekker.
Zijn er ook minpunten?

Zoals gezegd is de band wat mij betreft niet geschikt voor snelle intervaltrainingen. Bij zo’n training is het belangrijk dat je optimaal kunt letten op je techniek en je maximaal kunt gaan zonder hinder te ondervinden. Laat de band dan dus thuis. Maar voor duurlopen, hersteltrainingen of bij het verkennen van een gebied waar je de weg niet kent is het een ideale manier om je telefoon mee te nemen.

Conclusie
  • Geen last bij de armzwaai door extra gewicht
  • Armband schuift niet af (ook niet bij heftig zweten)
  • Telefoon is ook te bedienen zonder ‘m uit de band te halen
  • Bij snelle intervaltrainingen belemmert de band wel in optimaal trainen
Waar bestel je zo’n hardlooparmband?

De banden zijn overal te vinden. Maar wat mij betreft is de ‘place to be’ voor de iPhone de webshop van Hoesjes Outlet. Waarom? Omdat je korting krijgt. Bestel nu zo’n handige band en krijg 20% korting met de code ‘summer15’ (invullen bij het afrekenen). O ja, ze hebben ook gewoon gratis verzending.

Check hier alle sportarmbanden, verkrijgbaar in verschillende kleuren: http://www.hoesjes-outlet.nl/hoesjes/iphone-sportarmband/

Geïnteresseerd in meer handige hardloopreviews? Check dan snel de review pagina.

De reviews op dit blog zijn volledig gebaseerd op mijn eigen mening en in mijn beoordeling ben ik onafhankelijk. Waar ik producten heb gekregen van bedrijven zal ik dit vermelden.


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
  1. LastAnnmarie

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!