Review: Skechers GoRUN 4

Soms komt er een hardloopschoen voorbij waarvan je denkt: yes! De Skechers GoRUN 4 is er zo één. Toen ik de schoenen voor het eerst  aantrok, was ik meteen enthousiast om er mee te gaan lopen. Ze voelden heerlijk. Ook niet onbelangrijk; ze hebben een stoer design. Inmiddels heb ik zo’n 100 kilometer op de schoenen gelopen en dus is het tijd voor een review.

heelhardlopen - Skechers GoRUN 4 detail

Van suffe casual tot snelle hardloper

Skechers zul je denken. Dat merk ken ik nog wel van vroeger en toen was het zo’n suf gewone-schoenenmerk. Maar sinds een paar jaar is Skechers aardig aan de weg aan het timmeren in het hardlopen. Inmiddels zijn ze een serieuze speler in de hardloopwereld wat vooral het resultaat is van het succesverhaal van hun grote ster Meb Keflezighi. Deze marathonloper won, een jaar na de verschrikkelijke aanslagen, op z’n 39e de marathon van Boston. In een paar schoenen van Skechers. En vanaf dat moment telden ze echt mee.

Commercial voor de GoRUN 4 met Meb Keflezighi

Vederlicht en voldoende demping

Skechers geeft zelf aan deze schoen ontworpen te hebben om midden-voet landing te stimuleren maar nog wel voldoende demping te houden. Mijn huidige favoriet, de Saucony Kinvara, past ook in dit straatje en dus is dit een mooie vergelijking. Ik verwachtte dus een lichte, snelle schoen. En die kreeg ik hoor! Wat een pantoffels. Maar wel vederlichte pantoffels!

Mijn eerste run in de schoenen overtuigde me gelijk dat Skechers echt goede schoenen kan maken. De schoen is redelijk ‘responsive’, maar geeft ook veel demping om er prima kilometers achter elkaar op te lopen. Resultaat: ik liep onbewust veel harder dan ik eigenlijk wilde. Puur omdat de schoenen gewoon gemaakt is om hard op te lopen. De schoen (maat 40) weegt slechts 168 gram (tegenover 192 gram van de Saucony Kinvara 6) waardoor ik ze nauwelijks voelde. Dan is er ook nog de drop van 4mm waardoor de schoenen extra ‘minimalistisch’ aanvoelen. Ideaal om heel makkelijk op snelheid te lopen! Ik denk dan ook dat de schoenen ideaal is voor intervaltrainingen en voor wedstrijden van 15-25km. Kortere afstanden vragen denk ik nog een iets stuggere schoen.

heelhardlopen - Skechers GoRUN 4heelhardlopen - Skechers GoRUN 4 topheelhardlopen - Skechers GoRUN 4 backheelhardlopen - Skechers GoRUN 4 under

Details voor de Skechers GoRUN 4

Zijn er ook minpunten?

Mijn twijfel bij de schoenen was vooral of ze bij lange afstanden en meer gebruik niet voor overbelasting zorgen. Maar tot nu toe doen de schoenen het zeker niet minder dan de Kinvara. Mocht de drop van 4mm toch iets te veel van het goede zijn dan is er een extra 4mm zooltje om makkelijk over te stappen naar 8mm. Slim! Wel vraag ik me af hoelang de schoen meegaat. Het lage gewicht kan wel eens snelle slijtage betekenen omdat de schoen gewoon snel ‘op’ is. We gaan het zien.

Conclusie

Na één run ben ik meestal niet direct lyrisch over een schoen. Maar bij de GoRUN 4 was dat wel het geval. En ook na 100 kilometer blijft het een heerlijk schoentje. Hier ga ik de komende tijd nog veel plezier aan beleven! Lijkt het je ook wat? Denk dan wel goed na over wat je nodig hebt. De GoRUN 4 zijn niks voor je als je veel steun zoekt. Maar wil je snelheid, licht gewicht en toch voldoende demping, dan let’s GoRUN!

Naam: Skechers GoRUN 40
Gewicht: 168 gram (maat 40)
Drop: 4mm (of 8mm met bijgeleverde zooltje)
Type: snelle trainingschoen + wedstrijden van 15-25km
Cijfer: Beoordeling: ★★★★★★★★★☆(9)

Vragen over de schoenen? Laat het weten.


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Reacties
  1. Mari Durieux
  2. Junius

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!