Succesvolle Zevenheuvelenloop

Zondagmiddag iets voor 13 uur, ergens in de straten van het centrum van Nijmegen. Met om mij heen duizenden hardlopers, allemaal klaar om de beroemde en beruchte zeven heuvelen te trotseren. Pang! Het startschot. Mijn start voor de 15km met als doel een tijd in de 56 minuten.

Zevenheuvelenloop_1

De dag begon al nat en droog zou het vervolgens niet meer worden. Geen probleem, want het was gelukkig niet echt koud. Dus konden we gewoon in een shirtje lopen. Wel nog even in een vuilniszak in het startvak om niet al doorweekt te starten. Vervolgens hard weg. Het doel was om 3’45 per kilometer te lopen en de winst vooral te pakken in de laatste kilometers. Natuurlijk waren er de heuvels, dus echt vlak lopen was niet mogelijk.

Hoogteprofiel ZevenheuvelenloopHoogteprofiel Zevenheuvelenloop

Ik begon redelijk rustig en na de eerste serieuze heuvel op 4 kilometer kwam ik door in 19.07 na 5 kilometer. Iets achter op schema, maar ik voelde me goed en dus was het een prima doorkomst. Daarna kwam het deel met afwisselend klimmen en dalen. Ik ben heuvel op erg sterk (kleine benen met korte, krachtige pas). Hierdoor kon ik in het tweede deel per kilometer vlak blijven lopen rond de 3’40 en gingen de tweede 5km in 18’32. Nog één kilometer (11e km) flink klimmen en vervolgens was het eigenlijk alleen nog maar dalen. Vanaf daar kon ik dan ook heerlijk versnellen. Met achtereenvolgens 3’40, 3’37, 3’27 en 3’24 in de laatste vier kilometer ging ‘t hard! Laatste 5 kilometer in 18’02 en uiteindelijk over de streep in 55 minuten en 41 seconden. Lekker!

Een mooi PR en een snelheid van boven de 16km per uur geeft vertrouwen. Hiermee moet er ook een snelle tijd op de halve inzitten en uiteindelijk natuurlijk op de hele marathon. Op Strava vind je al m’n statistieken.

Zevenheuvelenloop_3Zevenheuvelenloop_2

Startnummer vergeten, dus even sip. Maar alles kwam goed en tevreden terug naar huis!

In Nijmegen kwamen de lopers nog lang binnendruppelen. Achteraf hoorde ik vooral positieve klanken. Snelle tijden, grenzen verlegd en gezelligheid in de Nijmeegse kroegen. En dat ondanks de regen. Het was weer een succesvolle Zevenheuvelenloop!


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!