Vijf lekkere ’10 minuten’ lunchsalades

Lunchtijd! De dag door midden en dus het moment om je brandstoftank aan te vullen. Traditioneel het bammetje met kaas en een glas melk, maar inmiddels zie je veel meer variatie op het lunchbord. Zelf probeer ik ook te variëren, het liefst met lekkere lunchsalades. Hier een paar persoonlijke favorieten…

Voorwaarde één voor een lunchsalade is voor mij dat ie binnen 10 minuten klaar is. Als tweede moet ie gezond zijn en tenslotte is het belangrijk dat ie voldoende vult. Onderstaande salades voldoen aan deze voorwaarden. Je kunt ze ook nog een perfect ‘s avonds maken. Alles in een bakkie, hup in de koelkast en ‘s morgens staat je lunchsalade klaar om mee te nemen.

Groene salade met druiven, walnoten en kaas

Deze salade, of een variant ervan, staat hier regelmatig klaar. Lekkerinleven heeft een prima recept. Lekker fris en licht door de druiven en veel smaak door de zoete dressing. Niet genoeg volume? Neem er een snee brood bij.

Couscoussalade met avocado, komkommer, courgette, tomaat, feta en rozijnen

Een lekkere, vullende salade van het bekende studentje. Vol met groente en geeft veel energie door de couscous. Ideaal als je ‘s avonds een pittige training hebt. Couscous wellen, groenten snijden, alles bij elkaar en klaar ben je!

Mexicaanse quinoa salade

Quinoa en avocado in één gerecht, dan heb je mij al te pakken. In combinatie met de mais, bonen en de frisse limoen krijg je een heerlijke Mexicaanse lunchsalade. Check voor het recept Gezondafvallen.nl.

Salade met tonijn, kikkererwten en avocado

Simpeler kan bijna niet. Lekkerder ook bijna niet! Een goed (basis)recept staat op francescakookt.nl. Dit kun je natuurlijk naar eigen wens uitbreiden met bijvoorbeeld rucola, noten of rozijnen. Is ie nog lekkerder!

Pastasalade met kip, mango en frambozendressing

pasta kip mango framboos

Pasta mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Een heerlijk recept vind je op Culy.nl. Met de kip en het fruit krijg je echt een zomers gevoel. Als lunchsalade zou ik gaan voor een kleine portie pasta en veel fruit en wat extra veldsla.

 


Vond je deze post leuk om te lezen? Like Heelhardlopen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe posts, extra foto's en winacties:Of volg me via: Follow

Geen reacties

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect!